Екипът на училището е кандидатствал по проект в края на

...
Екипът на училището е кандидатствал по проект в края на
Коментари Харесай

Училище в Северен откри логопедичен кабинет в помощ на уче...

Екипът на учебното заведение е кандидатствал по план в края на 2020 година, който е извоюван и сбъднат през 2021 година Кабинетът е финансиран по план “Подкрепа за приобщаващо обучение “ по Оперативна програма „ Наука и обучение за образован напредък (ОП НОИР) 2014-2020 година



„ Все по-често се следят деца, които имат отзивчиви нарушавания и това стимулира нашето учебно заведение да отговори на упованията.Наред с образованието на учениците, задачата е те да получат профилирана поддръжка на територията на образователното заведение “, разяснява шефът на в СУ „ П. Кр. Яворов “ Пламен Стоилов.



Подкрепата към учениците се състои от: входяща ранна диагностика, консултация на родителите и педагогическия личен състав при потребност и поръчка, терапия и предварителна защита на поява на обучителни компликации и отзивчиви нарушавания.Важно е и образованието в ко-терапия (съвместна работа) с родителя.



Логопедичният кабинет е оборудван с: ултразвуков лечебен масажор за стимулация на лицевата мускулатура; логопедични сонди за орално-моторна терапия ; Z-VIBE-вибрационен орален масажор за сензо-моторна стимулация и артикулационна терапия; дидактически материали за развиване на разнообразни езикови и когнитивни области; логопедични карти за развиване на езиковата подготвеност и обогатяване на базовите процеси.

В единия ъгъл на кабинета е ситуирана пясъчна табла-тя служи за съгласуваност „ око-ръка “, ляво-дясна ориентировка, ориентировка в пространството и стимулиране на тактилността (докосването).

Диванчето, ситуирано в средата, е особено предопределено за деца.Цветът му, в синята гама, е успокоителен, предразполагащ и не толкоз подтикващ за разпръскване.

В другия завършек на кабинета се намира логопедично огледало- за логопеда то е като дъската за учителя.Използва се за промяна и самоконтрол при артикулация.Пред огледалото се прави режисура на нарушени звукове.

Кабинетът е пригоден за угаждане на всяка нужда от профилирана поддръжка на учениците. СУ „ П. Кр. Яворов “ е едно от дребното учебни заведения в Пловдив, които имат самостоятелен логопедичен кабинет за потребностите на своите ученици.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР