Екипът на турския президент Реджеп Тайип Ердоган ежедневно е подлаган

...
Екипът на турския президент Реджеп Тайип Ердоган ежедневно е подлаган
Коментари Харесай

Всеки ден тестват за коронавирус екипа на Ердоган

Екипът на турския президент Реджеп Тайип Ердоган всекидневно е подлаган на проби за ковид, оповестява опозиционният в. "Биргюн ", съгласно който тестването е откроило прилагана с "пълна газ " дискриминация и неправда.

"Ежедневни проби на Сарая ", озаглавява материала си по тематиката в. "Биргюн ". "Докато съгражданите, които желаят да се тестват, са връщани от вратите на лечебните заведения, представителят на президентския замък призна, че екипът на Ердоган е подлаган на проби всеки ден ", разяснява изданието, представено от Българска телеграфна агенция.

Признанието на Ибрахим Калън, че на най-близкия екип на Ердоган проби се вършат всеки ден, беше посрещнато с отвращение от жителите, за които се обмислят критерии за тестване, отбелязва още вестникът.



Депутатка от прокюрдската Демократична партия на народите /ДПН/ придвижи въпроса и в Меджлиса. Тя сложи през август питане в Народното събрание по отношение на изказвания, съгласно които на 42 хиляди чиновници, работещи на длъжности, свързани с президентството, се вършат PCR проби един път на три дни. "Спрямо никого не може да се ползва дискриминация ", съобщи депутатката от ДПН Филиз Керестеджиоглу, представена от "Биргюн ".

Турска ваксина против COVID-19 е минала на стадий тествания върху хора, като в първата фаза ще бъдат имунизирани 44 лица, оповестява "Тюркийе ". Ако резултатите бъдат позитивни, ще се премине към втора и трета фаза на тестванията.



Турция създава общо три локални ваксини. Препаратът, който е минал на стадий тествания върху хора, е артикул на университета Ерджийес, съдържащ мъртъв вирус. Втората фаза се чака да стартира след 45 дни. През този стадий от тестванията на проби ще бъдат подложени общо 10 хиляди лица. Серийно произвеждане ще стартира при основаване на имунитет от над 40 на 100, разяснява вестникът.

ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР