Екипът на Централния лъч на ДПС начело с председателя Мустафа

...
Екипът на Централния лъч на ДПС начело с председателя Мустафа
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ: Резултат от мутризацията на политиката и герберизацията на държавния апарат e 20 млрд. дълг на гърба на нашите деца и внуци

Екипът на Централния лъч на Движение за права и свободи отпред с ръководителя Мустафа Карадайъ, зам.-председателя Йордан Цонев и евродепутата Атидже Вели дойде в благоевградска област с цел да поддържа претендентите за народни представители от листата на Движение за права и свободи. Водач на листата в региона е зам.-председателят на Движение за права и свободи Халил Летифов, втори е зам.-председателят Йордан Цонев, а трети Елхан Кълков. Централният избирателен лъч се срещна с партийните структури в селата Аврамово, Черна места, Конарско, Юруково, гр. Якоруда, Гоцеделчевските села Брезница, Корница и Лъжница и село Дебрен, общ. Гърмен.

При диалог с тях водачът на Движение за права и свободи показа своите терзания от погазването и потъпкването на разпоредбите и законите в страната. Той бе безапелационен, че „ ГЕРБ трансформират Народното събрание в гумен щемпел на прищевките на Бойко “ и добави „ Това не е народна власт, а замязва на модела на Тодор Живков. А в този момент един човек се пробва да постанова еднолична, властническа власт и към този момент 10 години го прави. “, сподели Карадайъ.



Той подчертава и върху наложените към този момент нови модел, а точно „ Мутризация на българската политика, мутренският модел, който погазва закони и Конституция. Паралелно с това съществува и герберизация на държавния уред, тъй като съумяха да превърната и учебните заведения, и лечебни заведения, и детски градини, и лесничеи, и полиция, всички държавни органи се пробват да ги трансформират в партийни органи на ГЕРБ, а държавните чиновници става партиен слугинаж на Герб с цел да си обезпечат изборни резултати, с цел да си възпроизведат властта. Е този модел наподобява ли ви на модела на Тодор Живков?! “, попита риторично Карадайъ.

Той обясни на малко какъв е резултатът от тези две феномени и даде съпоставяне с времето, когато Движение за права и свободи взе участие във властта. „ Резултат от мутризацията на политиката и герберизацията на държавния уред, коства 20 милиарда дълг на гърба на нашите деца и внуци. Средно по 2 милиарда дълг на година. За съпоставяне 2001-2008, когато ние участвахме във властта за 8 години 35 милиарда вложения, като има вложения има работни места, заплатите се усилиха, пенсиите се покачиха два пъти. Върнахме 16 милиарда дълг и 8 и половина милиарда запас на страната, а в този момент има 20 милиарда дълг. “

Екипът на Централния лъч на Движение за права и свободи постави цветя пред паметните плочи в Гоцеделчевските села Брезница, Корница и Лъжница в памет на жертвите на така наречен,,възродителен развой “ от 1973 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР