Екипът на Център Компас оказва ежедневна подкрепа на пристигналите в

...
Екипът на Център Компас оказва ежедневна подкрепа на пристигналите в
Коментари Харесай

Екипът на Център „Компас” оказва ежедневна подкрепа на пристигналите в община Свищов украински граждани

Екипът на Център „ Компас ” оказва ежедневна поддръжка на пристигналите в община Свищов  украински жители, бягащи от ужаса на войната.

Той работи взаимно със чиновниците на Община Свищов, директно ангажирани с тази нелека задача.

Центърът е основан по проект„ Социално-икономическа интеграция на уязвими групи. Интегрирани ограничения за възстановяване достъпа до обучение в община Свищов “, по контракт BG05M9OP001-2.056-0015-C01 финансиран от Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020 и Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “ 2014-2020, като в него работят 8 специалиста от разнообразни области. Специалистите от Центъра правят действия по регистрацията на новопристигналите лица, организацията на храненето им, подпомагане по облекчаване на всички техни битови потребности, консултиране по обществени, здравни и просветителни въпроси, сортирането и разпределението на постъпилите материални дарения и други Извършват проучване на настанените лица и разпознават техните потребности от самостоятелна поддръжка. Съобразно получената информация изготвят проекти от съответни ограничения за реализиране на обществената им интеграция.

В сряда стартира провеждането на курсове по български език за настанените деца и лица, следва постъпването на децата и учениците в просветителните институции и включването им в занимания по ползи. Ще бъде оказана психическа поддръжка на всички. Тези от възрастните, които са изразили предпочитание, ще бъдат включени в образования за придобиване на подготовка по специалност, като причина за обезпечаването на трудова претовареност.

Център „ Компас ” ще продължи своята директна работа с бежанците от Украйна, като задачата е тяхната сполучлива интеграция в обществото и придобиването им на качества и благоприятни условия за независим живот в нашата община. Работата на Центъра и ефикасното взаимоотношение с обособените общински структури е построен модел и добра процедура, която може да бъде прилагана при оказване на помощ при сходни филантропични рецесии.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР