Екипът на специалния прокурор Джак Смит призова Върховния съд на

...
Екипът на специалния прокурор Джак Смит призова Върховния съд на
Коментари Харесай

Прокурори настояват Върховният съд да отхвърли исковете за имунитет на Тръмп по дело за подривна дейност при избори

Екипът на специфичния прокурор Джак Смит прикани Върховния съд на Съединени американски щати в понеделник вечерта да отхвърли изказванието на някогашния президент Доналд Тръмп , че той има имунитет , който показва, че би употребявал в правосъдно гонене по дело, обвиняващо го в скрит план за анулация на резултатите от президентските избори през 2020 година , оповестява „ Асошиейтед прес “.

Докладът от прокурорите беше показан малко повече от две седмици преди съдиите да се заемат с непроверения от правна позиция въпрос дали някогашен президент е предпазен от наказателни обвинявания за публични дейности, подхванати в Белия дом .

„ Предполагаемата незаконна скица на президент да употребява формалните си пълномощия, с цел да анулира президентските избори и да осуети мирното предаване на властта, осуетява главните конституционни разпореждания, които пазят демокрацията “ , пишат те.

Резултатът от причините от 25 април се чака да помогне да се дефинира дали Тръмп ще бъде изправен пред съда тази година по обвинителен акт от четири точки, който го упреква в скрит план за блокиране на мирното предаване на властта след загубата на изборите през 2020 година от демократа Джо Байдън .

Тръмп твърди, че някогашните президенти се употребяват с имунитет за публични дейности на власт. Както съдията, председателстващ делото, Таня Чуткан, по този начин и тричленен федерален апелативен състав във Вашингтон изрично отхвърли това изказване.

След това Върховният съд сподели, че ще се заеме с въпроса, внасяйки неустановеност по отношение на това дали казусът – едно от четирите наказателни преследвания против Тръмп, хипотетичния претендент на републиканците за президент – може да стигне до правосъден развой преди изборите през ноември .

В последната си къса информация екипът на Смит преразгледа доста от причините, които доминират в по-долните съдилища, наблягайки, че „ федералното наказателно право се ползва за президента “ . Екипът на Смит написа:

„ Фреймърс в никакъв случай не са одобрявали наказателния имунитет за някогашен президент и всички президенти от основаването до актуалната ера са знаели, че след овакантяване на поста са изправени пред евентуална наказателна отговорност за публични дейности. “

Прокурорите споделиха също, че даже Върховният съд да признае прочут имунитет за публични дейности на президент, съдиите въпреки всичко би трябвало да разрешат на делото да продължи напред, защото огромна част от обвинителния акт е съсредоточена върху личностното държание на Тръмп .

Екипът на Смит допусна, че съдът може да доближи до решението, че Тръмп в този съответен случай няма право на имунитет , без да стигне до по-широко умозаключение, което да се ползва към други случаи. Те показват още:

„ Твърдението, че вносителят на петицията няма имунитет против хипотетичните закононарушения, би било задоволително за разрешаване на този случай, оставяйки евентуално по-трудни въпроси, които могат да зародят при разнообразни обстоятелства за решение, в случай че в миналото бъдат показани. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР