Екипът на шерпите, който издирва българския алпинист Боян Петров, се

...
Екипът на шерпите, който издирва българския алпинист Боян Петров, се
Коментари Харесай

Намериха екипировка на Боян Петров, него - не

Екипът на шерпите, който търси българския планинар Боян Петров, се връща в базовия лагер под Шиша Пангма. Спасителите са съумели да открият част от оборудването на алпиниста и обособени принадлежности. Друга диря от Боян Петров към този момент няма.
Шерпите сега са поели към базовия лагер. Според обявата на формалната страница на Dream Wanderlust във Фейсбук, където от време на време излиза информация за избавителната интервенция на Боян Петров, шерпите са съумели да открият " значими " доказателства от алпиниста.
Става ясно, че в този момент всички спасители ще създадат разбор на откритите предмети. ​​През целия ден поради неприятното време хеликоптерите, които вземат участие в избавителната акция, не са съумели да излетят. Вероятно довечера или на следващия ден заран ще бъде изработен опит за още едно облитане на региона.

През целия ден представители на хеликоптерната компания, която търси българския планинар, се надяваха на един-единствен час " прозорец " от подобаващи метеорологични условия. Такъв обаче не е имало.
Боян Петров е в неопределеност от 3 май, а издирването му неколкократно бе затруднявано от неприятното време. Алпинистът покори 10 върха с височина над 8000 метра в границите на програмата „ Българин – 14х8000 “. Боян Петров е част от група от 10 души, която се беше насочила към връх Шиша Пангма (8027 м). Неговото изгубване бе видяно на височина от 7500 метра.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР