Екипът на предаването за разследваща журналистика Следите остават беше нападнат

...
Екипът на предаването за разследваща журналистика Следите остават беше нападнат
Коментари Харесай

Безпрецедентно нападение над екип на БНТ в Босилеград

Екипът на предаването за проверяваща публицистика " Следите остават " беше атакуван в Босилеград по време на фотоси за замърсяването на околната среда в пограничните райони. Няма потърпевши от екипа, а техниката е с минимални вреди, съобщи за " Денят стартира " водещият и продуцент на предаването Богдана Лазарова.

Екипът късно нощес е съумял да се прибере на българска територия, в Кюстендил.

" Снимахме на територията на Сърбия с публично позволение от управляващите. Приближавахме се по държавен път към мината, само че на 40-50 метра преди входа на мината ни посрещна шефът Миодраг Михайлович с 4-5 души от неговите и непосредствено започнаха да хвърлят огромни камъни, от по 10 см огромни, да се целят в главите ни, по техниката, с крясъци: " Махайте се, ще ви убием ", споделя Лазарова.

Конфликтът, по думите ѝ е бил много сериозен. Тя благодари на генералния ни консул в Ниш Димитър Цанев, който е дошъл на място, доста бързо и е оказал подпомагане на екипа. С негово подпомагане е пусната тъжба в полицейско ръководство на града.

Докато са били на място, с цел да дадат показания, са извикани двама от нападателите. Прокурорът е образувал произвеждане и са почнали разпити.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР