Екипът на опозиционера Алексей Навални не може да намери зала

...
Екипът на опозиционера Алексей Навални не може да намери зала
Коментари Харесай

Екипът на Навални не намира къде да се сбогува с политика, агенциите масово отказват

Екипът на опозиционера Алексей Навални не може да откри зала в Москва за сбогуване с политика заради отвод на погребални организации и уеб сайтове да им дават сходна услуга. Това заяви прессекретарят на Навални Кира Ярмиш.
Според нея екипът на политика се е свързал с множеството частни и държавни погребални организации и бюра. В някои организации им споделят, че пространствата са заети, в други им отхвърлят услуги при споменаване на име на опозиционер. „ На едно място непосредствено ни споделиха, че на траурните организации е неразрешено да работят с нас.
Прессекретарят на Навални означи, че търсенето на пространства за осъществяване на прощалната гала продължава.
По-рано беше обявено, че погребението на политика може да се състои в края на тази седмица.
Тялото на Алексей Навални беше предадено на майка му Людмила предходната събота, 24 февруари. Преди това няколко дни не е бил излъчен на околните си. Людмила Навальная заяви, че Следственият комитет й е сложил ултиматум: или тя се съгласява на тайното заравяне на сина си без обществено прощаване, или Навални ще бъде заровен в гробище, където колонията има имот.
Алексей Навални умря на 16 февруари в колонията със специфичен режим " Полярен вълк " в село Харп в Ямало-Ненецкия самостоятелен окръг. В заключението за гибелта му се споделя, че политикът е умрял от естествена гибел. Не се дават други детайлности. Няколко дни преди гибелта си Навални беше изпратен в наказателна килия за 27-и път. Поддръжниците на политика считат, че той е бил погубен. Вдовицата на политика Юлия даде обещание да продължи делото на брачна половинка си.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР