Екипът на община Варна е предвидил ремонт на приюта за

...
Екипът на община Варна е предвидил ремонт на приюта за
Коментари Харесай

В бюджета на Община Варна за 2024 г. са предвидени средства за ремонт на приюта за бездомни кучета в Каменар

Екипът на община Варна е планувал ремонт на приюта за безстопанствени кучета в село Каменар . За задачата са заложени и средства в бюджет 2024 година Това съобщи през днешния ден на среща с представители на Ротаракт клуб Варна и Фондация „ Бест Френдс “ кметът Благомир Коцев .

Той добави, че също по този начин се работи за обособяването на терен и намирането на финансиране за построяването на общинска ветеринарна клиника . Коцев акцентира, че чака Общинският съвет да утвърди дефинитивно разпределението на бюджета още през март, с цел да стартира работата по съответните действия. На срещата с кмета на Варна участваха също зам.-кметът по сигурността и публичния ред Илия Коев и Христина Мирчева от Фондация „ Фрея “.

Повод за диалозите беше самодейността в помощ на бездомните животни в града на Ротаракт клуб „ Подай ръка, избави лапа “, която ще се организира за 3-ти път. Тази година, в поддръжка на идеята, Община Варна ще спомага на уредниците с осведомителна акция за събитието . Проектът има за цел да се реализира информираност на обществото по тематиките за осиновяването и кастрацията на бездомните животни в града . На 11-12 май 2024 година, идеята ще събере на поляната до Пантеона жители, доброволци, деца, ветеринари, лектори, треньори на кучета, медии и професионални фотографи. Ще участват и кученца, които към този момент са намерили своите осиновители или приемни фамилии. Провеждат се още арт работилници, в които от рециклирани материали се вършат каишки или играчки за бездомните животни в града.

Като свои сътрудници в плана, Ротаракт са привлекли и екипа на Фондация „ Бест френдс “, които са с дълготраен опит в работата с бездомни животни , обезпечаване на ветеринарни грижи, кастрация, разкриване на осиновители и приемни фамилии. Те описаха за концепцията си за създаване на нов частен подслон за кучета в региона на кв. Виница и потърсиха подпомагане от Общината по административните въпроси. Фондацията към този момент е намерила донори за оборудването , сега се търси подобаващ терен, където да се разположи приютът. Екипът на „ Бест френдс “ работи и с редица експерти, ветеринари и доброволци, които се грижат най-вече за безстопанствени животни, които имат компликации с акомодацията на улицата. Бездомните кучета най-често намират нов дом или приемно семейство в Германия.

Община Варна има желанието и настройката да работи взаимно с всички организации и доброволц и, ангажирани за решение на проблемите на бездомните животни в града, акцентира в диалозите зам.-кметът Коев. Ще спомагаме и подкрепим всички качествени хрумвания за тази идея, добави той.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР