Екипът на Nexo в България обяви даряване на безвъзмездна финансова

...
Екипът на Nexo в България обяви даряване на безвъзмездна финансова
Коментари Харесай

Nexo с дарение от 620 000 лв. за хуманитарна помощ на украинския народ

Екипът на Nexo в България разгласи даряване на безплатна финансова помощ в поддръжка на украинския народ. Компанията предоставя $350 000 или 620 000 лева в помощ на пострадалите в три съществени посоки: филантропична помощ за Украйна в размер на $135 000, подкрепяне на украински бежанци в България - $140 000 и поддръжка за дами и деца, украински бежанци, в България – $75 000

Nexo ще работи с редица локални организации, интензивно ангажирани с обезпечаването на филантропична, здравна, правна и обществена помощ, жизненонеобходими доставки на храна и чиста питейна вода, даване на незабавен заслон на нуждаещите се, отбрана на деца и уязвими групи, както и съдействие за безвредното прекосяване на украински жители през границата.

Осигурената финансова поддръжка ще бъде ориентирана и към начинания за създаване на центрове за целодневна грижа за деца на украинските бежанци, за подсигуряване на просветителни запаси и поддръжка за майки с деца с увреждания или компликации в развиването.

Хуманитарна помощ за Украйна от страна на компанията ще започва с първоначално подаяние от $100 000. Други $35 000 са планувани за следващо дарение към Сдружение „ Мати Украйна ”. За подкрепяне на украински бежанци на територията на България компанията ще насочи $140 000 към BG4UA. За дълготрайна поддръжка на майки на деца с увреждания или компликации в развиването, украински бежанци на територията на България Nexo дава подаяние от $50 000 на Фондация “За Нашите Деца ”. С подаяние в размер на $25 000 към Български фонд за дамите компанията дава принос и в поддръжката си за дами и деца, украински бежанци, на територията на България.

Благодарение на дейната едномесечна акция на Nexo, потребителите и екипа на компанията са направили допълнителни дарения до общата сума от $350,000 към формалните Bitcoin, Ethereum, Tether и Polkadot адреси, предоставени от държавното управление на Украйна.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР