Екипът на мисията Нови хоризонти разгада тайна, свързана с гигантски

...
Екипът на мисията Нови хоризонти разгада тайна, свързана с гигантски
Коментари Харесай

Разкриха тайната, свързана с „ледените игли“ на Плутон

Екипът на задачата " Нови хоризонти " разгада загадка, обвързвана с великански островърхи ледени парчета на Плутон , заяви Лента като цитира информация на НАСА.

Как се е образувал леденият басейн в " сърцето " на Плутон?

Учени откриха, че необикновеният релеф в региона на екватора на планетата джудже е образуван от цели блокове метанов лед . Предполага се, че островърхите парчета лед са се появили преди няколко милиона години и понастоящем сублимират, т.е. минават от твърдо в газообразно положение.
New Horizons: Origins of Pluto's giant blades of ice decoded https://t.co/MTGvs2yq0ipic.twitter.com/IyqN1aOVwI
— Mogambo khush hua (@mogambokhushhu) September 27, 2017 Това е характерен образец за климатични промени в атмосферата на планетата джудже.

Плузамръзнал океан евентуално се крие под леденото " сърце " на Плутон

Учените основали триизмерна карта, която демонстрира разпределението на метана на повърхността на Плутон .
Latest photos of Pluto and it's moon Charon sent back from New Horizons pic.twitter.com/RNyRxYXHxi
— The Space (@SpaceEnquiry) September 25, 2017 По мнението им, образуванията на екватора на Плутон имат аналози на Земята . Това са " ледените игли " на ледника Кумбу в Хималаите и на върха на угасналия вулкан Чимборасо в Чили . На 14 юли 2015 година галактическият уред " Нови хоризонти " на НАСА прелетя на минимално разстояние от Плутон . Основната задача на задачата е да се изследват планетата джудже и нейната луна Харон .

Към 1 януари 2019 година " Нови хоризонти " би трябвало да стигне до небесното тяло 2014 MU69 , което евентуално е формирано от няколко дребни обекта. По тематиката " Чандра " направи любопитно изобретение за ПлутонПлутон ще загуби единствения си квазиспътникПет нови проучвания разкриват тайните на Плутон
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР