Екипът на интернет платформата „Чети – дари“ помогна на две

...
Екипът на интернет платформата „Чети – дари“ помогна на две
Коментари Харесай

Четящи деца с две дарения за шуменската болница

Екипът на интернет платформата „Чети – дари“ оказа помощ на две отделения на шуменската болница с прецизна инсталация за деца със сърдечно-съдови проблеми. Тази седмица детско и неонатологично поделение получиха по един 6-канален електрокардиограф. Апаратите са с вграден програмен продукт, запаметяват осъществени електрокардиографски записи и дават опция за по-прецизно диагностиране на минимални отклонения в сърдечния темп, както и за относителен разбор сред сегашен и по-ранен ЕКГ-запис на еднакъв пациент. Дарението е на стойност 3 300 лв. и е вследствие на изпълнената идея „ Подари любов и грижа на децата с заболели сърца ” по плана „Дарявай, до момента в който четеш“.  trsh2012-2

Той е иницииран от дамите от Инер Уил клуб – Шумен още през 2016 година В интернет-платформата досега са регистрирани 1 042 деца читатели от цялата страна. Идеята е те да четат препоръчани книги, подобаващи за възпитаници от първи до 12-ти клас, след това вземат решение проби с въпроси по тяхното наличие и печелят заеми. След това всяко дете взема решение за каква идея /посочени са в уеб страницата б.а./ избира да подари насъбраните точки. Членовете на клуба трансформират заемите в средства, с които се осъществя идеята.

Така децата се трансформират в четящи донори. За последната идея за шуменската болница 108 девойки и момчета са дарили насъбраните заеми от решени проби по прочетени книги. От тях 55 са от Шумен, а 53 са от всички краища на страната – Белене, Бургас, Брегово, Балчик, Велико Търново, Велики Преслав, Димитровград, Добрич, Дупница, Каолиново, Лясковец, Пловдив, Разград, Самоков, Свищов, Сопот, София, Търговище, Чирпан и Хасково, оповестяват от инициаторките.

Това е четвърта осъществена благотворителна концепция по плана. В момента на уеб страницата са показани още 4 дела, които следва да бъдат осъществени – „Осинови книга“- Дарителска стратегия на Национална библиотека „ Св.Св. Кирил и Методий ”, „Очи на четири лапи“ – учебно заведение за кучета водачи, Подкрепа за „ специфични ” деца и младежи от Център за настаняване от фамилен вид на деца и младежи с увреждания в Нови пазар за закупуване на изсъхнал басейн и Организиране на Детски фестивал на баскетбола против заседналия метод на живот, обездвижване и справяне с експанзията.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР