Екипът на GEMCORP разпространи отворено писмо до медиите, което публикуваме

...
Екипът на GEMCORP разпространи отворено писмо до медиите, което публикуваме
Коментари Харесай

GEMCORP: Нямаме руски инвеститори, няма да участваме в завода за батерии, нито да използваме еврофондове

Екипът на GEMCORP популяризира отворено писмо до медиите, което публикуваме без редакторска интервенция.

През последните дни сме очевидци на разпространението на погрешни изказвания и изявления по отношение на активността и собствеността на Gemcorp Group. В тази връзка заявяваме следното:

Твърдението за съществуване на съветски капитали в собствеността на компанията изрично не дава отговор на истината и неговото тиражиране съставлява подправена вест, която визира положителното име и известност на компанията.

В тази връзка подчертаваме още един път обществено известния и обявен факт, че през октомври 2020 година Gemcorp Holdings Limited (GHL) мина през процедура по изкупуване на дяловото присъединяване на своя съветски вложител и през декември 2020 година изкупуването на инвестицията на фонда завърши. От тогава няма нито съветски вложители, нито съветски капитали в нито една компания от Gemcorp Group.

Ние с горделивост можем да заявим, че в следствие от изкупуването на ръководството, към сегашния миг Gemcorp Holdings Limited (GHL) е 100% благосъстоятелност на своите чиновници и е основана в Лондон, Англия.

Тиражирането от физически лица или медии на изказвания, които свързват към сегашния миг която и да е компания от Gemcorp Group с съветски политици, бизнес фигури, вложители или капитали, са погрешни, защото ние нямаме такива вложители или покупко-продажби. По тази причина Gemcorp Holdings Limited (GHL) може да предприеме съответните правни дейности, с цел да обезпечи поправяне на погрешните изказвания.

Категорично заявяваме, че GHL няма да взе участие по никакъв метод в планове, свързани или финансирани от Плана за възобновяване и резистентност на България, няма да работи с български бюджетни средства или еврофондове.

Също по този начин нямаме никакво отношение към обявени от държавното управление планове за създаване на цех за акумулатори в страната.

Намерението ни е да подкрепяме с частни капитали и вложения планове, които реализират енергийния преход и енергийната самостоятелност на страната и които спомагат за построяването на зелени и климатично неутрални енергийни мощности, в сходство с европейските политики за Зелен преход и промяна.

Екипът на GEMCORP
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР