Екипът на Едуард Николаев от легендарния руски отбор KAMAZ-Master финишира

...
Екипът на Едуард Николаев от легендарния руски отбор KAMAZ-Master финишира
Коментари Харесай

С какви гуми Kamaz спечелиха Дакар?

Екипът на Едуард Николаев от именития съветски тим KAMAZ-Master финишира в Кордоба, Аржентина и завоюва в категория „ Камиони “ на рали „ Дакар “ 2018 година Крайният резултат на екипа след 14 стадия е 54 часа, 57 минути и 37 секунди – съвсем четири часа преднина пред съперниците. Другият екип на KAMAZ-Master, управителен от Айрат Мардеев, също реализира триумф: обезпечи си третото място в надпреварата. Второ място завоюва тим MAZ на Сиархей Виазович от Република Беларус.

Всичко стартира на 6 януари 2018 година, когато надпреварата започва в Лима, столицата на Перу. Това издание на Дакар беше особено, защото беше 40-ата годишнина на ралито, и уредниците направиха всичко допустимо да бъде то незабравимо както за участниците, по този начин и за феновете. Те избраха допустимо най-трудните условия: по време на седем от стадиите имаше извънредно доста пясък, а в границите на пет дни надпреварата се организираше на височина от 3000 m над морското ниво. Общата дължина на маршрута беше 8700 километра.

За да завоюват сложното съревнование по пясъчните хълмове в Перу, огромните надморски височини на боливийските Анди и аржентинските офроуд трасета, съветските водачи не се нуждаеха само от страхотни шофьорски умения и неповторимо съоръжение от предприятието KAMAZ-Master, само че също и от технологиите, предоставени от Continental: гумите с технология Continental HCS 14.00R20 и ContiPressureCheck – новаторската система за мониторинг на налягането и температурата, която към този момент могат да употребяват общоприетите товарни и търговски коли.

ContiPressureCheck непрестанно следи въздушното налягане и температурата в безкамерни гуми благодарение на сензори и може да се употребява при многоосови товарни и търговски коли с всякаква класификация на колелата. Всеки сензор има обособена батерия, което подсигурява непрестанно деиствие за интервал до 6 години или към 600 000 километра. Сигналите от устройствата се предават до централен блок за ръководство или до свързаната телематична система.

Серията гуми Continental HCS в началото е създадена за тежките условия на употреба при строителните машини. Тези гуми обезпечават необикновено прилепване на колелата заради неповторимия си грайфер и геометрия и имат нараснала резистентност на вреди и пробиви, което е от изключителна значимост при надпревари като рали „ Дакар “.

Победителят Николаев изяснява: „ Ние дейно използваме преимуществата, които ни обезпечава ContiPressureCheck. Информацията от сензорите ни дава опция да изберем вярната тактичност: от време на време решаваме да не стопираме, макар че има пробив, тъй като измервателните стойности на датчика демонстрират, че налягането на гумите към момента може да бъде следено задоволително, че да приключим надпреварата. Възможността да измерваме температурата на всяка гума и да не разрешаваме заличаването й е извънредно значима за нас. Започнахме да използваме интензивно ContiPressureCheck на рали Silk Way 2017 и незабавно усетихме същински резултат на информацията по отношение на положението на гумите върху представянето ни в надпреварата “.

#TireTuesday - a good time to check your tire pressure pic.twitter.com/omht35dBJy
— Continental Tire (@continentaltire) January 9, 2018
Развитието на партньорството сред Continental и KAMAZ-Master изцяло отразява стратегическите цели на бизнеса с гуми за товарни коли на Continental: трансформацията от благонадежден и умел снабдител на гуми до снабдител на цялостни решения, целящи да покачат ефикасността на процесите на автомобилните паркове.

„ Победата на KAMAZ-Master значи доста за Continental, “ твърди Константин Бач, вицепрезидент на отдел „ Гуми за камиони “ за Европа, Близкия изток и Африка. „ Нашите решения, а точно гумите, оборудвани с сензори, в композиция със системата за мониторинг на налягането на гумите, помогнаха на екипа да управлява изискванията на гумите и да понижи загубите на време в хода на надпреварата. “ По същия метод клиентите на Continental ще получат помощ за доста удължение на виталния цикъл на гумите им, за понижаване на повредите и разноските за гориво и други съставни елементи, които са свързани с гумите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР