Екипът на доброволното формирование към Община Бургас се увеличи с

...
Екипът на доброволното формирование към Община Бургас се увеличи с
Коментари Харесай

Бургаските доброволци станаха 112

Екипът на доброволното формирование към Община Бургас се усили с 19 души. Така общата му бройка стана 112, като цифрата на единния телефонен номер за незабавни повиквания.

Отрядът е основан през 2013 година със заповед на кмета Димитър Николов. Оттогава до през днешния ден той неведнъж е оказвал скъпа помощ в редица изключителни обстановки – летни пожари, зимни наводнения.

„За нас е чест да ви притеглим в бургаското непринудено формирование. Вашето присъединяване в него ще даде опция за спасяването на живот и попречване на материални вреди. Сигурността на бургазлии е по-висока, посредством и на вас!“ – по този начин кметът Николов приветства новите доброволци.

Всички 112 члена на бургаския отряд имат подготвеност при приемане на сигнал да отидат в оборудвания от Общината склад, да се екипират със специфичните си дрехи и техническо снаряжение, и по най-бързия метод да стигнат до мястото, където има потребност от тяхната помощ. За това те отделят от персоналното си време и не получават възнаграждение, тъй че заслужават всеобщо почитание.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР