Екипът ми се срещна с жители на Своге, за да

...
Екипът ми се срещна с жители на Своге, за да
Коментари Харесай

Мая Манолова: Все още се спори чия собственост е мантинелата край Своге

Екипът ми се срещна с поданици на Своге, с цел да чуе справедливите им претенции след злополуката с рейс, която лиши живота на 20 души.

"Имам информация, че падналите пътни знаци са сложени назад, както и че маркировка не е сложена ". Това сподели омбудсманът Мая Манолова по време на брифинг след срещата с жители на Своге, съобщи кореспондент на Novini.bg.

"Както бях поела ангажимент съм изпратила писма до Национална следствена работа и прокуратурата, с гледище за търсене на отговорен, който е сложил мантинелата, досега нямам отговор. Спорът чия благосъстоятелност е тя все още не е позволен. Настоях пред АПИ да стартират дейности корекция на мантинелата. Това деяние няма да се смята като вдишване на отговорност, а се прави на благосклонност за решение на този въпрос ", съобщи Манолова.

По думите на члена на управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура " инж. Дончо Атанасов, този път е сложен за поддръжка, защото е в Искърското дефиле и при всеки дъжд се получава срутване на скална маса. "Въпреки това АПИ няма да жали сили и средства да го поддържа и то в положително положение ", увери той. „ Трябва да сме солидарни “, обърна се той към водачите. „ Когато видиш подложен конус, да го заобиколиш “.

По отношение на мантинелите, са поръчани спомагателни загради, които ще се инсталират в рисковия сектор, стана ясно от думите му.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР