Екипажи от военно формирование 26030 Безмер със самолети СУ-25 са

...
Екипажи от военно формирование 26030 Безмер със самолети СУ-25 са
Коментари Харесай

Тагарев: Самолети СУ-25 са прелитали ниско с тренировъчна цел близо до град Елена в периода юни-юли

Екипажи от военно формирование 26030 Безмер със самолети СУ-25 са изпълнявали планови подготвителни полети по маршрут за асимилиране на техниката за пилотиране на самолетоводенето на дребни и пределно дребни височини над кръстосан терен в интервала 26 юни - 14 юли, т. година Това сподели по време на днешния парламентарен надзор министърът на защитата Тодор Тагарев, запитан за ниско прелитащи самолети над град Елена, съобщи Българска телеграфна агенция.

Всички полети са изпълнявани денем, при елементарни метеорологични условия, без въоръжение и при заобикаляне на обитаемоте места, уточни министър Тагарев. При неспособност за заобикаляне полетите са планувани при височини над 1000 метра, добави той. По думите му такива полети не се извършват редовно, а единствено при придобиване и поддържане на този тип подготовка, през два-три месеца по отношение на метеорологичните условия.

Пътната линия по маршрута минава на един километър южно от последните жилищни постройки на град Елена. Тя е избрана и деликатно разучена от летателните екипажи в процеса на подготовката за полетите, изясни министър Тагарев. Той означи, че задачата на полетите е рационализиране на подготовката на екипажите посредством комплицирани подготовки, както и рационализиране на към този момент добити умения от стратегиите за бойна подготовка на летателните екипажи за вида аероплан.

По думите му аргументите за прелитанията над Елена са свързани главно с обстоятелството, че част от летателния състав е в стадий от подготовката си, обвързвана с пилотиране и самолетоводене над кръстосан терен и отработване на способи за превъзмогване на противникова противовъздушна защита посредством потребление на особеностите на релефа.

Посоченият тип подготовка е главен за щурмовата авиация от състава на Военновъздушните сили. Полетите не са били свързани с присъединяване в обучение или друга летателна активност на полигон от другата страна на Стара планина, изясни министър Тагарев. Той посочи, че данните от обективния надзор не демонстрират нарушавания на режима на полетите за дадените минимални безвредни височини. Спазено е ограничаването за минимална височина на прехвръкване не по-ниска от 305 метра над най-високото затруднение на терена, над обитаеми места, жилищни зони или групи от хора, сподели министър Тагарев.

Той означи, че с летателния екипаж е извършен още веднъж инструктаж за сигурност за полетите над обитаеми места. Предвижда се маршрутите да бъдат на разстояние по-голямо от границите на обитаемоте места, сподели още министър Тагарев.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР