Екипажът на пилотирания транспортен кораб Союз МС-25 се скачи с

...
Екипажът на пилотирания транспортен кораб Союз МС-25 се скачи с
Коментари Харесай

Союз МС-25 се скачи с МКС

Екипажът на пилотирания транспортен транспортен съд " Союз МС-25 " се скачи с Международната галактическа станция (МКС). Това оповестява " Интерфакс ", като цитира " Роскосмос ".

Екипажът се състои от космонавтите Олег Новицки, представителят на Беларус Марина Василевская и астронавтът на НАСА Трейси Дайсън. 

Новицки и Василевская ще се върнат на Земята на 6 април с Лорал О`Хара - американски астронавт, който сега е на борда на орбиталната станция.

Припомняме, че ракетата с пилотирания галактически транспортен съд " Союз МС-25 " започва от космодрума Байконур на 23 март в 15:36 ч. московско време. Полетът на галактическия транспортен съд продължи повече от 50 часа. По пътя към станцията корабът направи 34 обиколки към Земята.
 Русия отсрочи изстрелването на
Русия отсрочи изстрелването на " Союз МС-25 " за 23 март

Причината за анулацията на изстрелването е спад на напрежението в химическия източник на ток

Първоначално изстрелването на Союз МС-25 трябваше да се състои на 21 март в 16:21, само че беше анулирано автоматизирано 20 секунди преди изстрелването. Беше планувано полетът на галактическия транспортен съд до МКС да следва ултрабърза двуорбитална скица за среща и да отнеме почти 3 часа и 19 минути.

Както заяви ръководителят на Роскосмос Юрий Борисов, повода за анулацията на изстрелването е спад на напрежението в химическия източник на ток.

Астронавтът на НАСА Дайсън дойде на МКС по съглашение за кръстосани полети сред Руската федерация и Съединените щати. Този полет беше третият на съветския галактически транспортен съд " Союз Министерски съвет " в границите на съглашението за кръстосани полети до МКС, подписано сред Роскосмос и НАСА.

Новицки и Василевская ще прекарат 12 дни на борда на станцията и ще се върнат на Земята на 6 април с кораба Союз МС-24 дружно с астронавта на НАСА Лорал О`Хара, а Дайсън ще продължи полета до септември и ще кацне на кораба Союз МС-25 с космонавтите Роскосмос от Олег Кононенко и Николай Чуб.

Василевская е първият участник в галактически полет от Беларус. Той е стюардеса на Belavia Airlines.
 От втори опит: Русия изстреля галактически транспортен съд към МКС
От втори опит: Русия изстреля галактически транспортен съд към МКС

На борда му са космонавти на Русия, Беларус и Съединени американски щати

В момента на МКС работят космонавтите на Роскосмос Олег Кононенко, Николай Чуб, Александър Гребенкин, както и астронавтите на НАСА Лорал О`Хара, Матю Доминик, Майкъл Барат и Дженет Епс.

Космосът е една от последните останали области, в които Съединените щати и Русия не престават да си сътрудничат макар тежкото положение на връзките им вследствие на войната в Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР