Екипажът на кораба Верила, който е собственост на Параходство Български

...
Екипажът на кораба Верила, който е собственост на Параходство Български
Коментари Харесай

Ирландската полиция разпитва екипажа на Верила

Екипажът на кораба " Верила ", който е благосъстоятелност на Параходство " Български морски флот " и беше арестуван в ирландското пристанище Фойнс, ще бъде разпитан в идващите дни, оповестиха медиите в Република Ирландия.


Плавателният съд беше арестуван във Фойнс на 19 декември малко след акостирането му. Тогава стартира и специфичната интервенция на полицейски сили, представители на службата за битка с опиатите и митничари, заяви Irish Times. Проверките са траяли и на 20 декември.

Според изданието на борда на плавателния съд са открити минимум 300 кг до 500 кг първокачествен кокаин, опакован в бала с GPS маяк, който се допуска, че е трябвало да бъде изхвърлен зад борда и спретнат от различен кораб. Оценката на опиата е за сред 20 и 35 млн. евро, само че при разреждане и продажба " на дребно ", дрогата се прави оценка на сред 60 и 105 млн. евро. Минималната цена на опиата е 70 хиляди евро за кг съгласно полицията.

Във Фойнс корабът е дошъл от Монреал, сочи системата за морски трафик. „ Верила “ е отплавал от Канада на 9 декември. Според изявления в ирландските медии, страната на генезис на планове опиат евентуално е Бразилия.

За момента няма повдигнати обвинявания, само че екипажът остава в Ирландия за разпити като част от следствието.

Екипажът на „ Верила “ е 11-членен, формиран от българи и украинец.

Повечето от моряците не са знаели за опиата и не са били ангажирани с контабандата, оповестява Irish Times като се базира на полицейски източници. Кокаинът е бил разпределен в пакети във водонепроницаеми торби сред избавителни житетки. В торбите е имало и GPS маяк. Именно по тази причина се допуска, че хора от екипажа са съпричастни към трафика на кокаина.

Компанията още не е публично известена от локалните ирландски управляващи за инспекцията. Няма и подадена информация, че членове на екипажа са съпричастни, разясни по-рано шефът на БМФ Александър Калчев. По думите му, за параходството това е тежко закононарушение и съществено нарушаване на процедурите на БМФ.

" Верила " е от най-новите кораби на БМФ, издигнат е през 2022 година и плава под флага на Малта. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР