Екипажът на големия американски самолетоносач USS George H. W. Bush

...
Екипажът на големия американски самолетоносач USS George H. W. Bush
Коментари Харесай

Най-големият самолетоносач на САЩ повежда атаката на НАТО срещу Русия, екипажът е в бойна готовност

Екипажът на огромния американски самолетоносач USS George H. W. Bush (CVN-77), който се намира в европейски води, е заявил подготвеност да встъпи в борба с Русия, в случай че е належащо. Но в това време се твърди, че задачата на кораба е да сдържа закани и да предотвратява ескалацията, оповестява Sky News.

Самолетоносачът от клас Нимиц " Джордж Х. У. Буш ", доставен на Военноморски сили през 2009 година, е в Адриатическо море, ръководейки Neptune Strike 2022 - военноморско обучение на Организацията на Северноатлантическия контракт (НАТО), което тества възпирането и защитата в евроатлантическата зона.

Съюзническите и партньорските страни, които вземат участие, включват Албания, Канада, Хърватия, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Италия, Литва, Северна Македония, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Швеция, Турция, Обединеното кралство и Съединените щати.

" Серията Neptune е осезаема проява на силата и способността на Алианса на НАТО във всички интервенции в региона ", сподели в изказване при началото на разполагането вицеадмирал Томас Иши, пълководец на Шести флот на Съединени американски щати и военноморските ударни и поддържащи сили на НАТО в Оейрас, Португалия. " Neptune Strike 22.2 е отличен образец за способността на НАТО да интегрира висок клас морски бойни качества на съюзническа ударна група, гарантирайки нашата групова дарба за въздържане и отбрана. "

Учението включва повече от 80 самолета, 14 кораба и към 6000 чиновници от 24 съдружници и сътрудници на НАТО, в това число Финландия и Швеция.

Като част от учения F-18 на Военноморски сили на Съединени американски щати излетяха от самолетоносача до Литва през последните дни, работейки дружно с Франция, Латвия и Унгария.

Преди това F-18 се причисляват към канадските изтребители за наблюдаване над Румъния.

Командирът на самолетоносача контраадмирал Денис Велез разяснява, че мирът постоянно е верният отговор, само че армията на Съединени американски щати остава бдителна.

" Искаме войната в Украйна да завърши и да върнем стабилността в района и да имаме мирна и постоянна Европа, само че ние сме подготвени ", сподели Велес.

Командирът на самолетоносачната група сподели още в изявление за кореспонденти, че неговите подопечни са " подготвени за всевъзможни задачи " и това е неговото обръщение към Русия.

" Искаме мир, всеки го желае ", сподели контраадмирал Ден Велес.

" Искаме войната да свърши, стабилността да се върне, Европа да бъде мирна и постоянна, само че сме подготвени ", изясни той.

По думите му корабът, ударната група и съдружниците са подготвени на всичко и го показват всеки ден.

Той сподели, че е видял два съветски военни кораба да следят учения на НАТО, като и двете формирания работят според интернационалното право и по лично предпочитание в интернационалните води.

" Това е едно от нещата, които просто би трябвало да разчитате на образованието си ", сподели 27-годишният лейтенант Кордан Макензи, един от водачите на F-18 на борда. " Без подозрение считам, че подготвените в Съединени американски щати военноморски водачи са най-хубавите в света... Всичко, което вършим тук, е да упражняваме и да се подготвим за борбата, която може да се случи и мисля, че когато пристигна, водач против водач, се надявам да съм по-добрият. "

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг посети самолетоносач във вторник, като го назова " проява на качествата и уговорката на Съединени американски щати към алианса ".

" Това обучение е съвършен образец за трансатлантическата връзка, Европа и Северна Америка работят дружно в НАТО ", сподели Столтенберг.

" Това показва способността ни бързо да подсилим нашите съдружници и да проектираме мощност в целия алианс. НАТО е защитителен съюз. Нашето въздържане предотвратява спорове и резервира мира. "

" Нашата мощ ни оказва помощ да предотвратим всевъзможни неверни калкулации, като изпращаме ясно обръщение: НАТО ще пази и пази всеки сантиметър от територията на съдружниците. "

Той също по този начин предизвести Русия " да не употребява подправени претексти за по-нататъшна ескалация ", по отношение на това, че Русия упрекна Украйна, че се готви да хвърли " мръсна бомба " на личната й територия.

Ханс Кристенсен, шеф на Проекта за нуклеарна информация към Федерацията на американските учени, предизвести по-рано, че Русия може да тества нуклеарни оръжия, които съответстват със личното нуклеарно обучение на НАТО " Steadfast Noon ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР