Екипажът на големия американски самолетоносач USS George H. W. Bush

...
Екипажът на големия американски самолетоносач USS George H. W. Bush
Коментари Харесай

Самолетоносачът USS George H. W. Bush ще поведе атаката на НАТО срещу Русия, екипажът му обяви готовност

Екипажът на огромния американски самолетоносач USS George H. W. Bush (CVN-77), който се намира в европейски води, е заявил подготвеност да встъпи в борба с Русия, в случай че е належащо. Но в това време се твърди, че задачата на кораба е да сдържа закани и да предотвратява ескалацията, оповестява Sky News.

Самолетоносачът от клас Нимиц " Джордж Х. У. Буш ", доставен на Военноморски сили през 2009 година, е в Адриатическо море, ръководейки Neptune Strike 2022 - военноморско обучение на Организацията на Северноатлантическия контракт (НАТО), което тества възпирането и защитата в евроатлантическата зона.

Съюзническите и партньорските страни, които вземат участие, включват Албания, Канада, Хърватия, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Италия, Литва, Северна Македония, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Швеция, Турция, Обединеното кралство и Съединените щати.

" Серията Neptune е осезаема проява на силата и способността на Алианса на НАТО във всички интервенции в региона ", сподели в изказване при началото на разполагането вицеадмирал Томас Иши, пълководец на Шести флот на Съединени американски щати и военноморските ударни и поддържащи сили на НАТО в Оейрас, Португалия. " Neptune Strike 22.2 е отличен образец за способността на НАТО да интегрира висок клас морски бойни качества на съюзническа ударна група, гарантирайки нашата групова дарба за въздържане и отбрана. "

Учението включва повече от 80 самолета, 14 кораба и към 6000 чиновници от 24 съдружници и сътрудници на НАТО, в това число Финландия и Швеция.

Като част от учения F-18 на Военноморски сили на Съединени американски щати излетяха от самолетоносача до Литва през последните дни, работейки дружно с Франция, Латвия и Унгария.

Преди това F-18 се причисляват към канадските изтребители за наблюдаване над Румъния.

Командирът на самолетоносача контраадмирал Денис Велез разяснява, че мирът постоянно е верният отговор, само че армията на Съединени американски щати остава бдителна.

" Искаме войната в Украйна да завърши и да върнем стабилността в района и да имаме мирна и постоянна Европа, само че ние сме подготвени ", сподели Велес.

Командирът на самолетоносачната група сподели още в изявление за кореспонденти, че неговите подопечни са „ подготвени за всевъзможни задачи “ и това е неговото обръщение към Русия.

„ Искаме мир, всеки го желае “, сподели контраадмирал Ден Велес.

„ Искаме войната да свърши, стабилността да се върне, Европа да бъде мирна и постоянна, само че сме подготвени “, изясни той.

По думите му корабът, ударната група и съдружниците са подготвени на всичко и го показват всеки ден.

Той сподели, че е видял два съветски военни кораба да следят учения на НАТО, като и двете формирания работят според интернационалното право и по лично предпочитание в интернационалните води.

" Това е едно от нещата, които просто би трябвало да разчитате на образованието си ", сподели 27-годишният лейтенант Кордан Макензи, един от водачите на F-18 на борда. " Без подозрение считам, че подготвените в Съединени американски щати военноморски водачи са най-хубавите в света... Всичко, което вършим тук, е да упражняваме и да се подготвим за борбата, която може да се случи и мисля, че когато пристигна, водач против водач, се надявам да съм по-добрият. "

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг посети самолетоносач във вторник, като го назова " проява на качествата и уговорката на Съединени американски щати към алианса ".

" Това обучение е съвършен образец за трансатлантическата връзка, Европа и Северна Америка работят дружно в НАТО ", сподели Столтенберг.

" Това показва способността ни бързо да подсилим нашите съдружници и да проектираме мощност в целия алианс. НАТО е защитителен съюз. Нашето въздържане предотвратява спорове и резервира мира. "

" Нашата мощ ни оказва помощ да предотвратим всевъзможни неверни калкулации, като изпращаме ясно обръщение: НАТО ще пази и пази всеки сантиметър от територията на съдружниците. "

Той също по този начин предизвести Русия " да не употребява подправени претексти за по-нататъшна ескалация ", по отношение на това, че Русия упрекна Украйна, че се готви да хвърли " мръсна бомба " на личната й територия.

Ханс Кристенсен, шеф на Проекта за нуклеарна информация към Федерацията на американските учени, предизвести по-рано, че Русия може да тества нуклеарни оръжия, които съответстват със личното нуклеарно обучение на НАТО " Steadfast Noon ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР