Екипажът на АСК Пещера Даниел Попов и Ангел Башкехайов (Peugeot

...
Екипажът на АСК Пещера Даниел Попов и Ангел Башкехайов (Peugeot
Коментари Харесай

Попов и Башкехайов стартират в 51-ото рали “Барум

Екипажът на АСК " Пещера " Даниел Попов и Ангел Башкехайов (Peugeot 208 Rally4) ще вземе присъединяване в 51-то рали " Барум ", което започва след броени часове в Злин, Чехия. Състезанието е седми кръг от Европейския рали шампионат. Това ще бъде дебют за Попов в чешкото рали, до момента в който Башкехайов ще направи втория си старт в Злин след 5-годишна пауза.

Преди към месец, двамата стартираха в рали " Вальевски ", което завоюваха. Старта в сръбското рали не бе инцидентен, а подготовка за идното чешко предизвикателство.

За рали " Барум " 2022 има декларирани 115 екипажа, а в класа на българите са декларирани още 25 тима.

" Приключихме с опознаването и мисля, че успяхме да създадем положителни мемоари. Разбира се това ще си проличи на следващия ден. Аз имам опит в това съревнование от 2016 година, който няма да ни бъде от никаква изгода, тъй като множеството от нещата са разнообразни. Отсечките са много разрушени и нямат нищо общо с българските. Като за първо присъединяване настройката ни преди всичко е за сполучлив край. Традиционно, организацията на това рали е на доста високо равнище и не инцидентно то има такава история и обичаи ", показа Ангел.

" Предстои ни едно доста тежко съревнование, едно от най-трудните освен в Европейския шампионат. Не съм карал в никакъв случай на прави като тези. Много друго от това, което видяхме на рали " Чешки Крумлов " преди няколко месеца. Ще се постараем да държим обичайно движение, само че и да се пазим от неточности. На този стадий най-важното за нас са километрите в съревнование като Барум. Не сме в позиция да се борим за челни места, поради нищожните ни спортни километри на фона на конкуренцията, само че и за това се постарахме да дойдем тук - опит ", показа Даниел часове преди старта в Злин.

Рали " Барум " започва довечера от 21:45ч със супер-специалния стадий по улиците на Злин. В събота състезателите ще преминат през седем скоростни стадия с обща дължина 107км. В неделя участниците ще изминат 97 спортни километра разграничени в 6 стадия.

 Българска федерация по авто спорт провежда работна среща
Българска федерация по авто спорт провежда работна среща

На нея ще се дискутира настоящата обстановка в родния автомобилизъм
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР