Екипажът Дончо Цанев – Зорница Тодорова спечели етапната победа в

...
Екипажът Дончо Цанев – Зорница Тодорова спечели етапната победа в
Коментари Харесай

Българите най-бързи в етап 6 на Balkan Offroad Rallye

Екипажът Дончо Цанев – Зорница Тодорова завоюва етапната победа в тежкия маратонски стадий 6 на Balkan Offroad Rallye 2017. Тандемът с първообраз Suzuki бе най-бърз в 440-километровото трасе, като изпревари борещите се за купата при крос-кънтри колите Франк Стенски (Германия, Mercedes) и Роналд Схолдерман (Холандия, Toyota).
В генералното класиране, лидер към този момент е Стенски, само че с минимална преднина пред холандеца Схолдерман. Цанев е с половинчасов пасив, като ще опита офанзива за по-добро класиране в оставащите два стадия.

При мотоциклетите австриецът Беат Юен (KTM) продължава да усилва задатъка си отпред на класирането, а сходна е и обстановката при камионите, където цари Леон Де Вит от Холандия с Mercedes.



В класа на SSV-бъгитата най-бърз в маратонската права бе ветеранът от рали Дакар Жером Пелише от Франция. В рисковия клас французинът Франк Дорел с Land Rover се приближава към втора поредна купа от маратона.

Атрактивен бе и вторият стадий на макадамовата конкуренция за исторически рали коли Balkan Classic Rallye 2017. В оформилата се борба сред коли Porsche 911, най-бърз бе водачът от Кения Онкар Раи, само че отпред в генералното класиране продължава да е белгиецът Грегоар Де Мевиус.



Днес участниците в офроуд конкуренцията " ще се провиснал " със 160-километров специфичен стадий, а " класиците " ще се изправят против 180 спортни километра.

Снимки: Actiongraphers
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР