Екипажът Дидие Малга – Ан Бонел с Renault Zoe победи

...
Екипажът Дидие Малга – Ан Бонел с Renault Zoe победи
Коментари Харесай

Французи триумфираха в Еко Рали България 2018

Екипажът Дидие Малга – Ан Бонел с Renault Zoe победи в Еко Рали България 2018. Французите се оправиха най-добре с стадиите от София до Вършец и назад, в кръга от Световната купа на ФИА за електрически автомобили, като оглавиха класирането още в първия спортен ден и задържаха задатъка си до финала.
На второ място се класираха испанците Хавиер Молто и Лорен Серано с BMW i3, а подиумът допълниха Калин Дедиков и Георги Павлов, също с електрически автомобил на баварската компания. Тимът " Ре Спорт " на Дедиков и Павлов сграбчи и купата в отборното класиране, откакто вторият им екипаж Александър Шахов и Антоанета Дедикова се класира на шесто място в генералното.



С успеха на френския отбор, родната за тях марка Renault взе купата при конструкторите, следвана от BMW и Tesla. Именно с Tesla бяха най-хубавите дебютанти – Милен Маринов и Радослав Маринов от отбора на " Топрентакар " (4-о място).

Освен кръг от Световната Е-Купа, Еко Рали България 2018 бе и част от така наречен Балканска Еко Купа, в която влизат още рали " Хайтек Еко-Мобилити " в Гърция и " Тесла рали " в Сърбия. В ранглистата за районния шампионат спечелили станаха Дедиков и Павлов, а България е лидер в класирането по народи.

Специалната купа на Общините отиде в ръцете на рали-легендата Стоян Апостолов и щерка му Павлина Апостолова, които бранеха достойнството на община Бургас. Втори се класира тимът на Столична община, който взе това място и в отборното класиране. Най-добре представилият се дамски екипаж пък бе този на Атанаска Иванова и Силвия Николова (Renault Zoe, Екарс.БГ).

Общо 19 машини - 17 електрическия автомобил и 2 хибрида, взеха присъединяване в Еко Рали България, с което конкуренцията усъвършенства миналогодишното си достижение от 15 екологични возила. Следващият кръг от Световната Е-Регуларити купа на ФИА е Solar Car Race в Япония, следвано от рали New Energies в Полша.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР