Екипаж на вертолет Кугар от състава на 24-а авиационна база

...
Екипаж на вертолет Кугар от състава на 24-а авиационна база
Коментари Харесай

МО: Кугар-ът бе изпратен в Пирин, за да пренесе намерените тела, но не успя

Екипаж на вертолет " Кугар " от състава на 24-а авиационна база в Крумово беше задействан през днешния ден със задача да се включи в интервенцията по добиване на телата на двама туристи, открити в регион, западно от връх Вихрен в Пирин планина, оповестиха от Министерство на защитата.

 Откриха мъртъв изчезналия в Пирин Пламен Христов, до него е имало още едно тяло Виж още

Планинските спасители през днешния ден откриха тялото на 69-годишния Пламен Христов, който изчезна преди седмица в Пирин. До него бе открито и второ тяло.

" Сложността на задачата изисква зависване на вертолета в планинската околност.

Вертолетът излетя към 13.00 ч. от авиобазата. След облитане на региона на случая и направения оглед на ситуацията, екипажът открива, че заради огромната надморска височина и мощния гръбен вятър в единственото допустимо безвредно направление за работа, съществува огромен риск за хората и за вертолета. В 13.55 ч. е взето решение за преустановяване на задачата. ", обявиха от Министерство на защитата. 

Според " 24 часа " полицията към този момент е идентифицирала и втория мъртвец. То е на чужденец -сърбин, който е посрещнал нова година в фамилен хотел и на 1 януари е тръгнал на поход.

В момента към мястото под Вихрен, от западната страна, към Влахина котловина, вървят нова група спасители с втора количка, с цел да може да се придвижи с нея второто тяло. Очакванията са акцията да завърши през нощта.

По-рано стана ясно, че двете тела са били близо едно до друго.

Двамата починали мъже са открити в улеите на Влахина котловина под връх Вихрен, сподели за Българска телеграфна агенция дежурният избавител в базата в Банско. След двудневно спиране на издирвателната акция, тази заран тя бе възобновена. В нея вземат участие планински спасители от Банско, в региона се движи и група спасители от Сандански и Разлог, показаха от ПСС - Банско.

От 27 декември Пламен Христов се търсеше.

Теренът, в който планинските спасители организираха акцията, е мъчнопроходим и рисков, заради което в акцията беше включен и дрон. 

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР