Екип за аварийно-спасително осигуряване от 16-а авиационна база от състава

...
Екип за аварийно-спасително осигуряване от 16-а авиационна база от състава
Коментари Харесай

Армията изпрати във Варна Spartan за бебе на 10 месеца за леченеие в София - Общество

Екип за аварийно-спасително обезпечаване от 16-а авиационна база от състава на Военновъздушни сили през днешния ден, 30 януари, извърши полет от летище Варна до летище София за превозване на 10-дневно бебе, нуждаещо се от незабавна здравна помощ, оповестиха от Дирекция „ Връзки с обществеността и протокол “ на Министерството на защитата.

Самолет C-27J „ Spartan “, оборудван със специфичен кувьоз и нужната животоспасяваща инсталация, излетя в 10.47 ч. от София. Във Варна бебето беше сложено в кувьоза и следено по време на противоположния полет към столицата от медицински екип от УМБАЛ „ Токуда “.

Полетът беше изпълнен в усложнена метеорологичната конюнктура – обледеняване и мъгла. Командир на екипажа беше капитан Николай Георгиев, помощник-командир – старши лейтенант Калоян Атанасов, и борден инженер – капитан Митко Гергов.

Авиомедицинската евакуация беше изпълнена по искане на Министерството на здравеопазването след позволение на министъра на защитата.

В същото време жалби стопират процедурите за покупката и наема на медицински хеликоптери,. Срещу процедурите за покупката на 6 медицински хеликоптера от Министерството на здравеопазването и за наем на 1 медицински хеликоптер от сдружението " България Хели Мед Сървиз " имало постъпили тъжби в Комисията за отбрана на конкуренцията(КЗК). Заради жалбата процедурата за покупката на хеликоптерите е спряна, а тази за наема не е, само че има искане за прекъсването ѝ до изговаряне по жалбата всъщност.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР