Екип специалисти от университета Пардю, Индиана, създаде нова компютърна система,

...
Екип специалисти от университета Пардю, Индиана, създаде нова компютърна система,
Коментари Харесай

Holostream е първият холографски видеофон

Екип експерти от университета Пардю, Индиана, сътвори нова компютърна система, която може да употребява общоприетата Wi-Fi за реализирането на 3D видеовръзка с висока резолюция благодарение на мобилни устройства.
Създателите на новата технология са уверени, че тя ще откри необятно приложение в медицината и криминалистиката.

Системата се назовава Holostream и преобразува 3D видеото в 2D формат с потреблението на общоприети логаритми за компресия, което разрешава потреблението на технологията в общоприетите Wi-Fi мрежи.



За да се употребява Holostream е належащо обектът в началото да се сканира с 3D камера. Изображението се образува посредством планиране на структурирани шаблони, които дават опция на камерата да дефинира формата и дълбочината на обекта. След това системата показва обекта като мрежа от пресичащи се линии, образуващи триъгълници. Налагането на елементарното 2D видео върху тази мрежа дава текстура на обектите и ги прави реалистични. По този метод стават вероятни записа, компресията, прехвърлянето и декомпресирането на холографско видео в действително време.

„Доколкото ни е известно, тази система е първата в света, която може да излъчва 3D наличие с висока резолюция в действително време“ – сподели ръководителят на плана Сун Чан.



Създателите на Holostream акцентират, че 3D изображенията са толкоз точни, че новата система може да се употребява за диагностика на разнообразни болести от разстояние.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР