Екип снайперисти от местната полиция е бил разположен вътре в

...
Екип снайперисти от местната полиция е бил разположен вътре в
Коментари Харесай

New York Post: По Тръмп е било стреляно от сграда с полицейски снайперисти

Екип снайперисти от локалната полиция е бил ситуиран вътре в постройката, от чийто покрив атентаторът Томас Матю Крукс е стрелял, ранявайки по време на избирателен протест някогашния президент на Съединени американски щати и сегашен кандидат-президент Доналд Тръмп, заяви вестник „ Ню Йорк Пост “, базирайки се на източници от силите на реда.
Сградата в град Бътлър (щата Пенсилвания), където се е помещавала фабрика за стъклени и пластмасови опаковки, е била употребена от локалната полиция като „ наблюдателница “ за нейните снайперисти, от където да наблюдават за закани, до момента в който някогашният президент изнася тирада единствено на към 110-120 метра разстояние, настояват източниците. Според тях сега на стрелбата служителите на реда са се намирали вътре в постройката, само че не и на покрива ѝ.
Крукс е съумял да се изкачи несмущаван на постройката, преди да стреля осем пъти, ранявайки Тръмп в ухото, убивайки един от присъстващите на митинга и ранявайки други двама.
Разкритието идва, откакто локална медия заяви, че Крукс е бил видян в постройката към половин час преди да открие огън - като един от служителите на реда на окръг Бийвър даже го снимал преди стрелбата.
Източници от правоприлагащите органи споделиха, че не е ясно дали някой от локалните чиновници - които са имали задачата да обезопасят периметъра към митинга - е съумял да предизвести сътрудниците на Тайните служби на Съединени американски щати за стрелеца.
Вестникът прибавя, че един от служителите на реда се е опитал да претърси покрива няколко минути преди началото на стрелбата, само че се е отдръпнал, когато Крукс е насочил пушка към него.
Според представителя на Тайните служби на Съединени американски щати Антъни Гулиеми локалната полиция е отговаряла за сигурността на региона, от който е стреляно. Според източниците полицията е проверила мястото и пространствата преди началото на митинга на Тръмп, само че нейните чиновници не са се качили ​​на покрива по време на събитието от боязън да не се намесят в работата на снайперистите на американските Тайни служби.
Нито полицията на град Бътлър, нито щатската полиция на Пенсилвания, нито незабавните служби на окръг Бийвър не са дали отговор на настояването за коментар на изданието.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР