Екип, сформиран със заповед на кмета на община Враца Калин

...
Екип, сформиран със заповед на кмета на община Враца Калин
Коментари Харесай

Община Враца проверява сигнала за блудствени действия с 4-годишно дете

Екип, образуван със заповед на кмета на община Враца Калин Каменов, ще ревизира казусът с подаден от майка сигнал за осъществяване на блудствени дейности с 4-годишно момиченце, заяви зам.-кметът Петя Долапчиева. 
По думите й в петък, в 17:20 ч. детето е предадено на майката във очевидно положително здравно и прочувствено положение. Било е безусловно съответно, усмихнато, предостатъчно. В 18:55 майката се обадила на учителя на групата, че е забелязала охлузвания в региона на интимните елементи на детето.
„ Всички разбирате какъв брой е неуместно да приказваме за блудничество и принуждение сред деца на четиригодишна възраст. Децата не се оставят сами, учителите съпровождат децата до тоалетна, останалата група остава с помощник-възпитателя, т.е. възрастен непрекъснато има взор върху всяко едно дете. Не можем да допуснем, че е допустимо това момиченце да отиде някъде с момченце и да се случи нещо и никой да не чуе, да не види и да не разбере нищо “, безапелационна бе Петя Долапчиева.
Тя добави, че досега няма недоволства от този личен състав и счита, че каквото и да се е случило – не се е случило в детската градина. Долапчиева добави, че се води връзка с шеф, учители, следва диалог с родителите, Регионалното ръководство по обучение, известена е Агенцията за протекция на детето. Очаква се и мнението на Окръжната следствена работа, която е проверяващият орган и следва да даде изясненост по проблема. „ Ще вземем нужните ограничения по подготвеност, всеки - от своята институция “, изясни зам. кметът на Враца.
Пред медиите майката на момичето Ивелина Даскалова сподели, че детето е освидетелствано от правосъден доктор и е заведено досъдебно произвеждане. По думите й момичето е обяснило, че са си играли в тоалетната на гоненица с друго момченце. В момента не желае да върви на детска градина.
По-късно през днешния ден се чака формалната позиция и на прокуратурата.
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР