Екип от университета на Пенсилвания конструира уред, който с помощта

...
Екип от университета на Пенсилвания конструира уред, който с помощта
Коментари Харесай

Ново устройство открива бактериите само за 30 минути

Екип от университета на Пенсилвания конструира апарат , който благодарение на микротехнологиите улавя клетките на бактериите , предава Франс прес.

Устройството, създадено под управлението на проф. Пак Кин Уонг, разрешава в границите на 30 минути да се дефинира наличието бактерии във взета проба. В същото време може да се види кои лекарства я унищожават, с цел да се откри нейната устойчивост. Ако се установи резистентност, тогава антибиотиците няма да имат резултат.

Подобни микробиологични разбори в наши дни лишават на лабораториите сред 3 и 5 дни , преди да излязат резултатите. Уринарните инфекции са измежду най-честите бактериални възпаления. " Въпреки това, 85 % от взетите проби се оказват отрицателни, акцентира Уонг. Новото устройство редуцира времето за разбор и ще бъде от огромна помощ на лекарите при назначението на лекуване "

Новият апарат освен открива наличието на бактерии, само че може да дефинира и нейния вид съгласно формата на клетките й. Новата разработка може да се появи на пазара след 3 години.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР