Екип от учени във Великобритания е сред първите, които започнаха

...
Екип от учени във Великобритания е сред първите, които започнаха
Коментари Харесай

Британски учени започнаха тестове на ваксина срещу коронавируса върху животни

Екип от учени във Англия е измежду първите, които започнаха тестване на имунизацията за коронавируса COVID-19 (Ковид-19) върху животни, заяви Sciencealert.

Епидемията, тръгнала от Китай, към този момент взе над 1000 жертви и болести над 45 000 души

Изследователи от Imperial College London обявиха, че крайната им цел е да имат ефикасен и безвреден метод за прекъсване на разпространяването на вируса до края на годината.

" Тествахме имунизацията, която сме генерирали от избран микс от бактерии, върху мишки ", сподели откривателят на Imperial College London Пол Маккай в изявление за AFP.

" Надяваме се, че през идващите няколко седмици ще можем да определим реакцията, която можем да забележим при тези мишки и техния отговор на антителата към ковид. "

Учени от цялостен ​​свят се надпреварват да разработят метод за изцеление на новия вариант на добре прочут вирус, който е бил сполучливо борен в предишното (SARS).

Imperial College London съобщи, че не може да бъде сигурен какъв брой напреднали са проучванията на други екипи сега.

Китайската държавна осведомителна организация " Синхуа " цитира локален информативен отчет, съгласно който университет в Шанхай също инжектира тест ваксина в мишки.

Местният отчет обаче цитира неназовани източници и няма публично известие за китайските проби.

Англия е записала осем случая на вируса и е принудена да закрие два клона на медицински център в югоизточния град Брайтън, където най-малко двама чиновници са реагирали позитивно на тестванията за ковид.

Но измислянето на ваксина е трудоемък развой, който нормално включва години проби върху животни и клинични изпитвания върху хора. Това значи, че регулаторите би трябвало да се уверят бързо, че имунизацията е по едно и също време задоволително безвредна и ефикасна, с цел да се създава всеобщо.

Imperial College London се надява, че проучванията и пробивите при ковид SARS преди близо две десетилетия могат да ускорят нещата.

" Надяваме се да бъдем първите, които ще вкарат тази съответна ваксина в клинични изпитвания върху хора и това може би е нашата персонална цел сега ", сподели Маккей.

" След като приключи изпитването на фаза първа - което може да отнеме няколко месеца, то незабавно може да се стартира в изпитване за резултатност при хора, което също ще отнеме няколко месеца ", добави Маккей.

По думите му може би до края на тази година ще има жизнеспособна тествана ваксина, която би била подобаваща за приложимост при хора.

" Съвместна конкуренция "

Голяма част от актуалните международни проучвания на новия вариант се финансират посредством Коалиция за нововъведения и справяне с епидемията (CEPI).

Групата е основана на Световния стопански конгрес в Давос през 2017 година, с цел да помогне на лекарствените компании и университетите да обединят напъните си и да отстранен рискови и предотвратими заболявания.

Imperial College London не работи с нито един от актуалните екипи, които си партнират с CEPI и изисква лични източници на финансиране.

Учените се надяват, че сполучливото тестване върху животни може да помогне за сигурни вложения, които разрешават клиничните изпитвания да стартират сред юни и август.

Световната здравна организация (СЗО) разгласи, че се надява да има ваксина против новия ковид в границите на 18 месеца, само че до тогава страните ще би трябвало да се оправят с това, което към този момент е налице като проблем.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР