Екип от учени съобщи във вторник, че светът е изпомпвал

...
Екип от учени съобщи във вторник, че светът е изпомпвал
Коментари Харесай

Активисти на срещата на върха COP28 засилват натиска за намаляване на изкопаемите горива, докато преговорите се насочват към чиста енергия

Екип от учени заяви във вторник, че светът е изпомпвал 1,1% повече въглероден диоксид, който улавя топлината, във въздуха, в сравнение с предходната година, значително заради до нараснало замърсяване от Китай и Индия.

Протести — които са лимитирани до „ зони за деяние “ към уеб страницата на Организация на обединените нации — съсредоточени върху последователното унищожаване на изкопаемите горива и приканване за финансиране за увеличение на прекосяването към чиста сила.

Междувременно договарянията са в ход по по този начин наречения световен обзор — рамка за нови национални проекти, тъй че страните да могат да се придържат към ограничение на стоплянето до равнищата, избрани в Парижкото съглашение през 2015 година Проектът, оповестен във вторник, ще бъде преразгледан от договарящите, които търсят по какъв начин да се придържат към задачата.

Над 100 страни са дали обещание да утроят възобновимия си потенциал и да удвоят енергийната успеваемост до края на десетилетието.

Президентът на COP28 Султан ал-Джабер, който също рък...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР