Екип от учени публикува статия, в която изследва възможно ли

...
Екип от учени публикува статия, в която изследва възможно ли
Коментари Харесай

Учени изследват дали Земята има собствено съзнание

Екип от учени разгласява публикация, в която изследва допустимо ли е Земята да е жив организъм със лично схващане. Научният труд е оповестен в журнала International Journal of Astrobiology и показва концепцията за " планетарния разсъдък ", който разказва " груповото знание " на цяла планета.

Според откривателите концепцията може да ни помогне да се оправим с световни проблеми като изменението на климата или даже да ни помогне да открием извънземен живот.

Изследователите показват доказателства, че подземните мрежи от гъби могат да споделят, което допуска, че огромни мрежи от живот могат да образуват голям незабележим разсъдък, който надълбоко трансформира положението на цялата планета.

Един от главните типове, пораждащи сходни промени сега са хората -от климата до пластмасовата рецесия, типът ни може да промени необратимо екологичния баланс.

" Все още нямаме способността да реагираме общностно в най-хубавия интерес на планетата ", сподели Адам Франк, професор по физика в университета в Рочестър и съавтор на публикацията

Изследователите имат вяра, че сходни мисловни опити могат да оказват помощ на хората да схванат тяхното влияние върху Земята и да послужат като управление за това по какъв начин да го подобрят. Интересното е, че те също имат вяра, че може да помогне и при търсенето на извънземни.

" Казваме, че единствените софтуерни цивилизации, които може да забележим - тези, които би трябвало да чакаме да забележим - са тези, които не са се самоубили, което значи, че те би трябвало да са достигнали стадия на същински планетарен разсъдък ", сподели Франк.

Тезата на учените обаче не е толкоз обвързвана с възприемането на планетата като жив организъм със личен разум, написа Дир.бг. Вместо това от написаното излиза наяве, че концепцията на откривателите е по покрай " кошерното схващане " на даден тип, които има силата и волята да работи като един световен организъм.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР