Екип от следователи от Националната следствена служба пое разследването на

...
Екип от следователи от Националната следствена служба пое разследването на
Коментари Харесай

Националната следствена служба пое разследването на зверската катастрофа край Гара Орешец

Екип от следователи от Националната следствена работа пое следствието на тежката злополука край Гара Орешец, при която починаха трима души, след конфликт на трен с тежкотоварен автомобил, сподели пред публицисти Иван Тренчев, следовател от Националната работа. Под наблюдаване на Видинската окръжна прокуратура е формирано досъдебно произвеждане по необходимост по случая.
До тъмните часове на вчерашния ден специалисти, следователи и служители на реда правиха първите огледи на мястото на случая, регионът бе отцепен и придвижването бе блокирано.



Тренчев посочи пред публицисти, че влаковата комбинация е била от 4 вагона и локомотив и във влака са пътували 52 души. След удара локомотивът се е деформирал, първият вагон е дерайлирал. Камионът, претрупан с инертни материали и общо тегло близо 50 т. е идвал от близка кариера, правейки завой стъпва на жп прелеза и се сблъсква челно в идващия трен. В разследване на удара камионът се е преобърнал, баластрата се е разпиляла, сподели още следователят.
На място са починали двамата машинисти - на 47 година и на 57 година, и 48-годишният водач на камиона. И тримата са от Видин, споделиха техни сътрудници.
Трима пасажери са били леко ранени и незабавно им е оказана здравна помощ на място от пристигналите екипи на незабавна здравна помощ.
Бързият трен от Видин за София се е движел с допустимата за този сектор скорост, сподели пред публицисти Иван Тренчев. Звуковата и светлинна сигнализация на прелеза сега на осъществяване на процесуалните следствените дейности работеше, само че занапред специалистите и следователите ще обясняват дали е работила и се е задействала по време на случая, посочи Тренчев.
Той сподели още, че откакто екипът от следователи събере всички доказателства и огледът завърши, ще може да обясни и механизмът на самото произшествие, както и други обективните условия - дали се касае за човешка неточност, техническа нередовност или нещо друго.
Движението в жп сектора бе блокирано и следва вагоните да бъдат изтеглени от мястото на случая и пътят да бъде освободен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР