Екип от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)

...
Екип от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ)
Коментари Харесай

Екип на екоинспекцията в Русе извърши извънредна проверка на фирма в града заради сигнали за миризми

Екип от Регионалната ревизия по околната среда и водите (РИОСВ) в Русе, в който се е присъединил и шефът на инспекцията Анелия Николова, е направил инспекция през вчерашния ден, в извънработно време, на частно сдружение.

Причината за инспекцията са постъпили сигнали за миризми, присъщи за производството на сдружението, заяви през днешния ден пиарът на Регионална инспекция за опазване на околната среда Рени Петрова. 

Потърсено е подпомагане от " ВиК " - Русе - оператор на канализационната система, за проверка на шахтите по колектор " Трети март ". Силна миризма е усетена при започване на площадката на сдружението.  

При инспекция на локалната пречиствателна станция е открита съсредоточена миризма на разтворител. При проверка на приемната шахта специалистите са установили наслагвания на органични масла, употребявани при производството на смоли. Взети са проби от лаборант на " ВиК ". Проследен е потокът на отпадъчните води, като в шахта преди събирателната е установена същата субстанция. От там също са взети проби, които ще се изпитват в лабораторията на " ВиК " -Русе.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР