Екип от разследващи полицаи и прокурор влязоха в Специализираната болница

...
Екип от разследващи полицаи и прокурор влязоха в Специализираната болница
Коментари Харесай

Разследващи влязоха в Белодробната болница в Благоевград

Екип от проверяващи служители на реда и прокурор влязоха в Специализираната болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести в Благоевград.

Поводът е прокурорско следствие за документни закононарушения и занемареност, което към момента не е доказано публично.

Разследващите изземват документи. В административната постройка има няколко екипа служители на реда. В двора на болничното заведение не се позволяват външни лица.

Проверката, която тече и към този час в Тубдиспансера е огромна, поради засиленото полицейско наличие. Предполага се, че тя е по сигнал от началото на тази година, когато лекарка с 40-годишен стаж в някогашния Тубдиспансер в Благоевград алармира за съществени злоупотреби по време на пандемията и източване на коронавирус пари, заяви blagoevgrasd.news.

Д-р Екатерина Чимева бе изредила нарушаванията в детайли в тъжба до ръководителя на ОбС-Благоевград, защото Специализирана болница за интензивно лекуване на пневмофтизиатрични болести е общинска.

Скандалите в лечебното заведение лъснаха след издание на ведомост в обществената мрежа, от която излиза наяве какви заплати и бонуси получават шефът Петър Георгиев и околните до него, старшата сестра, както и други медици. Заплатата на Георгиев, съгласно доктор Чимева е 6500 лв..

Д-р Чимева твърдеше, че това са единствено част от нарушаванията в здравното заведение, съществуват обаче още редица длъжностни закононарушения от страна на шефа и гл. здравна сестра, които могат да бъдат потвърдени при инспекция от съответните институции.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР