Екип от китайски медици пристигна късно в четвъртък в Италия

...
Екип от китайски медици пристигна късно в четвъртък в Италия
Коментари Харесай

Китайци помагат на Италия, Джак Ма дари тестове и маски

Екип от китайски медици дойде късно в четвъртък в Италия с близо 30 тона съоръжение и помощ, проведена от Китайския Червен кръст. В товара има маски и апарати за изкуствено дишане.

В момента Италия е най-зле ударената от пандемията от ковид, до момента в който случаите в Китай понижиха доста съгласно формалната статистика.

" В миг на огромен стрес и съществени усложнения, изпитваме облекчение с идването на тези помощи. Вярно, че това ще помогне единствено краткотрайно, само че е доста значимо ", сподели за деветимата медици Франческо Рока, началник на Италианския Червен кръст. " Отчаяно се нуждаем от тези маски и от респираторите, които Червеният кръст подарява на държавното управление. Наистина значимо подаяние ", добави той.

" Ройтерс " напомня, че сътрудници на Италия в Европейски Съюз са отказали в Рим помощ по-рано този месец, тъй като самите те натрупат ресурси, а Германия даже обмисля да забрани краткотрайно износа на нужно съоръжение.

Един от посрещачите сподели при идването, че италианците ползват същите ограничения като Китай, които се оказали ефикасни. Но също по този начин е значимо да се подарява кръв, добави той.

Китайският милиардер, създател и президент на Alibaba Group, Джак Ма разгласи, че подарява 500 хиляди комплекта проби за ковид и 1 млн. маски на Съединени американски щати. Той прикани за интернационално съдействие в световната здравна рецесия.

В съдействие сред неговата персонална благотворителна организация и Фондация Alibaba се изпраща помощ на региони от Япония, Южна Корея, Италия, Иран и Испания.

През февруари се оказа, че част от тестванията, популяризирани от федералното държавно управление в Съединени американски щати, не са задоволително ефикасни и това основава неправилна визия за разпространението на болестта. Според Ма бързото и точно тестване, както и защитните средства за медиците, са най-ефективният метод за попречване разпространяването на ковид.

Милиардерите Бил Гейтс и Марк Зукърбърг също започнаха свои начинания в помощ на борещите се с рецесията.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (459)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР