Златно яйце? Мистериозно лъскаво кълбо, видяно на морското дъно край Аляска, спъва океанските изследователи

...
Екип от изследователи на дълбоки води, посещаващи изгаснал вулкан, откри
Коментари Харесай

Екип от изследователи на дълбоки води, посещаващи изгаснал вулкан, откри нещо, наподобяващо златно яйце на 250 мили от бреговете на Южна Аляска.

The откритието беше направено в сряда, 30 август, когато екип на NOAA Ocean Exploration записа видео в „дълбоките бездни дълбини на залива на Аляска“.

Там, на дълбочина от около 2 мили, седеше лъскав златно кълбо — с объркваща дупка в него.

„Нещо се опита да влезе... или да излезе“, отбеляза един изследовател в предаване на живо.

В дебата след което екипът направи забавни препратки към всичко - от Досиетата Х до класическите филми за чудовища. В крайна сметка беше решено, че е необходима проба от кълбото, за да се изследва неговата ДНК.

Въпреки това беше препоръчано повишено внимание.

„Просто се надявам, когато го пробием, нещо да не реши да излезе", каза един учен. „Това е като началото на филм на ужасите.“

Дистанционно управлявана ръка беше разгърната, за да „погъделичка“ яйцето, разкривайки, че е деликатно на допир, като кожна тъкан. След това беше внимателно „изсмукан“ в епруветка за тестване в лаборатория.

Членовете на екипа предложиха няколко предположения за това какъв може да е обектът, включително обвивка на яйце или останки от гъба.< /p>

„Когато нашето колективно знание не може да го идентифицира, това е нещо странно“, заключи един член на екипа. „Какво животно би направило такава обвивка за яйца?“

Гмуркането е част от експедицията на Seascape Alaska 5, която включва екипа, записващ видео на области, които никога досега не са виждани от хора, включително някои места с дълбочина почти 4 мили.

Гмурканията започнаха на 24 август и ще продължат до 15 септември. Зрителите могат да гледат предаване на живо на Oceanexplorer.noaa.gov/okeanos/explorations от 12:00 ч. до 21:00ч. EDT. Когато условията позволяват, учените ще изследват залива на Аляска, включително местообитания на дълбоководни корали и гъби, както и геоложки характеристики като кални вулкани. Дълбочините ще варират от 656 фута до 19 685 фута.

11 100-годишен капан доказва, че хората са живели в Аляска 1000 години по-рано, отколкото се смяташе

Град на червеи, който може да живее 200 години, открит на морско дъно край Аляска, NOAA казва

Търсене на потънало бойно поле от Втората световна война в Тихия океан открива самолети, кораби, превозни средства-амфибии

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР