Екип от израелски учени от университета в Тел Авив откри

...
Екип от израелски учени от университета в Тел Авив откри
Коментари Харесай

Учени от Израел: Тези лампи в дома ефективно убиват К-19 за минути!

Екип от израелски учени от университета в Тел Авив откри извънредно свойство в светодиодите, работещи в ултравиолетовия диапазон. Оказа се, че LED лампите са способни да унищожат новия ковид.

Според ръководителя на изследователската група Hadasa Mamane учените са съумели да унищожат вируса SARS-CoV-2 благодарение на евтини лампи, които са постоянно срещани на пазара, не съдържат живак и употребяват доста малко електричество.

Експертите са определили дължината на вълната, нужна за очистване на коронавирусната зараза. Оказа се, че вълните с дължина 265 и 285 нанометра правят отлична работа с това. Отнема единствено половин час, до момента в който излъчването на LED лампи изцяло унищожи ковид.

Изследователите означават, че има забележителна разлика в цените сред 265 и 285 нанометрови лампи. Освен това последното е доста по-евтино и най-често срещаното.

По-рано японски учени от университета в Хирошима обявиха за успеваемостта на ултравиолетовите лъчи. Според тях тази радиация унищожава до 99,7% от коронавирусната зараза. По време на дезинфекцията би трябвало да се внимава дължината на вълната да не надвишава посочените параметри, в противоположен случай лъчите ще обхванат в кожата и ще увредят клетките на тялото.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР