Екип от експерти на ООН заяви, че има разумни основания

...
Екип от експерти на ООН заяви, че има разумни основания
Коментари Харесай

Експерти на ООН казват, че има основания да се смята, че при нападението на Хамас срещу Израел е извършено изнасилване

Екип от специалисти на Организация на обединените нации съобщи, че има „ рационални учредения да се счита “, че половото принуждение, в това число обезчестяване и групово обезчестяване, е осъществено по време на ръководената от Хамас офанзива против Израел на 7 октомври.

Ръководен от специфичния делегат на Организация на обединените нации за половото принуждение Прамила Патън, екипът пътува до Израел сред 29 януари и 14 февруари и разгласява отчет с констатациите си в понеделник.

Палестинската формация Хамас, която ръководи Газа, неведнъж отхвърли обвиняванията, че нейни бойци са направили актове на полово принуждение по време на офанзивите.

„ Събрана е също по този начин достоверна косвена информация, която може да е показателна за някои форми на полово принуждение, в това число генитално осакатяване, сексуализирано мъчение или грубо, нечовешко и унизително отношение “, се споделя в отчета на Организация на обединените нации от 24 страници.

>

„ Екипът на задачата откри ясна и безапелационна информация, че някои заложници, отведени в Газа, са били подложени на разнообразни форми на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР