Екип от американски учени са постигнали квантова телепортация на голямо

...
Екип от американски учени са постигнали квантова телепортация на голямо
Коментари Харесай

Квантовата телепортация е тук, сега е моментът за инвестиции в бъдещето

Екип от американски учени са постигнали квантова телепортация на огромно разстояние. Това става ясно от в списанието на Американското общество на физиците. Разработката е на експерти от Fermilab – лаборатория за физика на високоенергийните частици в щата Илинойс, частният проучвателен институт в щата Калифорния Caltech, НАСА и Университета в Калгари.

Това е нова стъпка в развиването на квантовата физика, съобщи Marketwatch. Изданието поучава, че в този момент е времето да се влага в сходни технологии, а не когато те станат към този момент прекомерно всеобщи. Проблемът е, че момента съвсем няма борсово търгувани фондове, които да влагат в квантови разработки. Обаче упованията са пазарът на квантовите калкулации да доближи 65 милиарда $ на година до 2030 година, като те ще подобрят десетки индустриални сфери – от фармацията до киберсигурността.

На първо място някои от най-големите софтуерни компании имат свои подразделения, които се занимават с квантова физика. Такива са да вземем за пример Microsoft, Tencent, AT&T и IBM. Инвеститорите обаче би трябвало да имат поради, че доста дребна, съвсем оскъдна част от целия оборот на тези компании, е фокусиран в тези пробни проучвания. В същото време има няколко фонда, които са подбрали компании, инвестиращи в квантова физика. Един от тях е Procure Space ETF, който включва в себе си акции на компании като Virgin Galactic, Orbcomm, Trimble и Maxar. Това са най-много компании в областта на галактическите технологии, сателитни системи, телекомуникации, само че той е относително дребен фонд с активи от 33 млн. $.

Най-близко до квантоваите технологии е Defiance Quantum ETF , в който са включени компании, специализиращи в облачните технологии, квантовите калкулации, машинното самообразование и други бизнеси за промяна. Той ръководи към 50 млн. $ активи и има акции от MicroStrategy, Cerence Inc, Nuance Comm, Taiwan Semiconductor Man, Advance Micro Devices.

Друг вид е борсово търгуван фонд, който влага в разработки в доста ранна фаза на развиване – доста добър образец за това е Innovator Loup Frontier Tech ETF . Той ръководи активи за 27 млн. $ и има акции на Pinterest, Visteon, Axon, Yaskawa, Snap Inc, Himax Tech. Друг сходен фонд е Direxion Moonshot Innovators ETF, който има активи за 16 млн. $ и акции на NIO, Workhorse Group, Plug Power, FuelCell Energy Inc, Bloom Energy Corp., Fate Therapeutics Inc, Veoneer Inc.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР