Екип от 12 спасители и пет кучета от Планинската спасителна

...
Екип от 12 спасители и пет кучета от Планинската спасителна
Коментари Харесай

Спартан-ите отново поеха към Турция - возят спасители с кучета от ПСС

Екип от 12 спасители и пет кучета от Планинската избавителна работа (ПСС) към Българския Червен кръст (БЧК) отпътуваха довечера за Турция, с цел да се включат в избавителните действия след земетресенията в южната част на страната. Това оповестиха от пресцентъра на БЧК. 

Спасителите поеха към южната ни съседка с втория полет на двата " Спартан " -а на българските Военновъздушни сили. С него се транспортират и два автомобила на БЧК с нараснала проходимост.

С първия полет по обяд отпътуваха екипите на ВМА и екипите на Столичната община със профилирана техника.

България е първата, която реагира на това злополучие, сподели довечера президентът Румен Радев на конгрес в София. " От вземането на политическо решение рано тази заран, до излитането на двата Спартана минаха 4,5 часа. Вие може да си визиите какво значи това. Първо - да имаш екипи, готови хора, които да събереш като спасители, като медицински експерти ", съобщи Радев.

БЧК има подготвеност и да даде филантропична помощ от бедствения си запас.

От аления кръст показват признателност към всички, които са отправили запитвания към тях за набиране на помощи. „ В момента опитни и особено подготвени екипи работят при извънредно тежки условия на терен, като тяхната съществена цел е спасяването на ранените и потърпевшите. Предстои да бъде осъществена оценка на дълготрайните потребности, за която сътрудниците от Турския Червен полумесец (ТЧП) ще дават спомагателна информация “, допълват от БЧК. 

Организацията започва акция за набиране на средства в помощ на потърпевшите от земетресението в Република Турция на 6 февруари 2023 г. 

Открита е специфична банкова сметка в лв.:

IBAN: BG64UNCR76301078660913

За потърпевшите от земетресението в Турция

Кампанията може да бъде подкрепена и с SMS на къс номер 1466 към всички мобилни оператори.

БЧК е в непрекъсната връзка с Турския Червен полумесец и образувания щаб на ТЧП, управляващ интервенцията по подкрепяне, както и с Министерството на вътрешните работи и Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР