Екип на тръгнал по следите на престъпна група, занимаваща се

...
Екип на тръгнал по следите на престъпна група, занимаваща се
Коментари Харесай

Кой управлява бизнеса с български джебчийки в Испания?

Екип на тръгнал по следите на незаконна група, занимаваща се с бизнес с плът и обири в Испания. Схемата работи минимум от година в най-малко три страни на два континента.  Репортерът Владислава Тричкова демонстрира фрапиращи истории в „ Темата на NOVA ". Престъпната група е формирана напълно от българи, а част от жертвите са малолетни девойки, продавани от родителите си, с цел да работят като джебчийки.  Властите в Испания настояват, че начинаещите се купуват за по 20 000 евро, а по-опитните – за 30 000 евро.

След траяло една година следствие през май тази година испанската полиция задържа 41 българи, 12 от които са малолетни. Общото сред децата е, че живеят в Испания легално – напуснали са страната ни с безсрочни пълномощни от родителите си. В документите обаче не е посочено име на компаньон. Жертвите са от разнообразни градове в България - Ямбол, Бургас, Велико Търново, Плевен, Перник, Стара Загора.

Шефът на групата, уличена в трафик на дами за проституция и обири, е Методи Борисов. Живее в Испания от 17 години. Той обезпечава и квартирите, в които живеят крадлите. Апартаментите са " окупирани ", тоест  те влизат там, а парцелите са благосъстоятелност на банки, защото хората, които са желали да ги купят, не са покривали постоянно вноските си за лизинг.
Момичетата заплащат даже наем за употребените квартири. В някои от тях живеят по 20 души, като се редуват – до момента в който половината са на работа, другата половина си почива в съответния апартамент. След това се сменят.

Властите в Испания не знаят какъв % от „ заработеното ” остава за българките.-->

Откъс от „ Темата на NOVA ” вижте във видеото, а цялото следствие гледайте в неделя след централната емисия новини
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР