Екип на Софийска вода“, част от Веолия, извърши първа по

...
Екип на Софийска вода“, част от Веолия, извърши първа по
Коментари Харесай

Софийска вода възстанови нормалната работа на столичния биореактор |

Екип на „ Софийска вода “, част от Веолия, извърши първа по рода си профилактика на биореактор за преправка на органични боклуци от хранителната промишленост на територията на страната. Сервизното обслужване на индустриалната линия усъвършенства успеваемостта и удължава експлоатационния живот на биореактора, като в това време дейностите е належащо да бъдат осъществени без риск за околната среда.

Съоръжението има основна роля за околната среда на столицата. В него се преработват органични боклуци от хранително-вкусовата индустрия и от земеделския бранш. В биореактора те се оползотворяват посредством профилирана преправка. Тя включва развой на изгниване, в следствие, на което се получават два нови потребни ресурса. Изгнилата маса се трансформира в безопасен за природата остатъчен артикул с съществуване на органика, който може да се употребява като компост за торене в земеделието. При самото гниене пък се отделя биогаз, който се употребява за източник на сила.

Биореакторът е с огромен работен размер - 3 600 куб. м. За да бъде изпълнена профилактиката, на екипа на „ Софийска вода “ се наложи да инсталира особено създадени кранове, които да бъдат съвместими със профилираната мобилна техника, употребена за вакуумно изсмукване и превозване на наличието на биореактора. За изгребването на твърдата, остатъчна маса бе построен и конфигуриран спомагателен клапан, който да обезпечи следено и безвредно изпускане на отпадъчните води.

Благодарение на своите умения и експертиза, компанията внедрява новаторски и устойчиви решения, които способстват за реализирането на екологична промяна, стратегическа цел на „ Софийска вода “, като част от Веолия.


Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР