Екип на Регионална дирекция по горите-София е установил незаконна сеч

...
Екип на Регионална дирекция по горите-София е установил незаконна сеч
Коментари Харесай

Софийската дирекция по горите установи незаконен сеч на 700 дървета край Своге

Екип на Регионална дирекция по горите-София е открил противозаконна сеч на 689 броя черен бор и девет броя бук при инспекция в четири подотдела, общински и елементи гори, в землището на с. Дружево, община Своге, оповестяват от Изпълнителната организация по горите.

Инспекторите са установили, че дърветата са без позволителни за сеч и контролна горска марка. Общият размер на нарушаването е 353 пл.куб.м. За откритото нарушаване е формиран констативен протокол, известена е прокуратурата, а работата по случая продължава, се показва в известието.

За интервала от 21 юни до 27 юни 2021 година чиновниците в районните дирекции по горите в цялата страна са направили общо 4485 инспекции, прецизират от ведомството. Инспектирани са 351 обекта за депозиране, преправка и търговия с дървесина; 743 сечища, от които съвсем половината в насаждения с извеждани възобновителни сечи или с възраст над 80 години; 1866 транспортни средства, транспортиращи дървесина, 306 рибари, 1172 физически лица.

Съставени са общо 68 констативни протокола и 108 акта за открити нарушавания, от които 103 по Закона за горите, четири по Закона за лечебните растения и един по Закона за рибарството и аквакултурите.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР