Екип на предаването „Код Спорт“ по ТВ+ бе на митичния

...
Екип на предаването „Код Спорт“ по ТВ+ бе на митичния
Коментари Харесай

Ръш: Ливърпул може да направи своята магия срещу Ман Сити

Екип на предаването „ Код Спорт “ по ТВ+ бе на митичния стадион „ Анфийлд “, където ветераните на Ливърпул и Байерн направиха атрактивно 5:5 с благотворителна цел. Някои от звездите дадоха извънредни изявленията за българските фенове.

Голмайстор номер 1 в историята на Ливърпул Йън Ръш показа страстите си.

- Здравейте от България, господин Ръш. Играхте в мача сред легендите на Ливърпул и Байерн. Как се чувствахте още веднъж пред „ Коп “-а?

- Беше безусловно феноменално, вълнуващо. Да облека още веднъж алената фланелка на стадион „ Анфийлд “ е момент, за който не преставам да бленувам. Стана и доста прекрасен мач. На терена се срещнаха два огромни тима.

- Не вкарахте гол.

- Все отново и не играх доста минути. За мен бе по-важно какъв брой време ще устоя на терена, в сравнение с головете. Най-хубавото беше, че съумях да играя 10-15 минути. Головете ми са останали в предишното.

- Какво е толкоз специфичното на „ Анфийлд “ и Ливърпул?

- Не знам думи, с които мога да опиша това възприятие. Ливърпул е извънредно специфичен клуб. Още от времето на Бил Шенкли тук са играли единствено велики футболисти. Всеки, който е имал шанса да облече алената фланелка, е почувствал пристрастеността, с която се играе за Ливърпул. Тя те задължава да работиш крепко, да даваш 100 % от себе си на мачовете. Имал съм невероятния късмет да бъда част от историята на Ливърпул.

- Ливърпул ще играе против Манчестър Сити в четвъртфиналите на Шампионската лига. Какво очаквате?

- Мисля, че ще е доста мъчно. Когато изтеглиха жребият, и двата клуба бяха разочаровани. Не искахме да сме един против различен. На терена ще са 11 против 11. Ливърпул може да победи всеки на света. Манчестър Сити е любимец, може би има по-силният тим. Но в никакъв случай не подценявайте Ливърпул. В европейските шампионати сме правили невероятни неща. Няма да се учудя, в случай че още едно стане против Манчестър Сити.

- Кои са вашите любимци в Шампионската лига и международното състезание?

- В Шампионската лига считам, че Барселона имаше шанс с жребия. Реал (Мадрид) също живее за мачовете в този шампионат. На международното състезание е доста мъчно да се предвижда. Мисля, че европейски тим ще завоюва. Бих показал като любимци Германия и Бразилия.

- Райън Гигс към този момент е народен селекционер на вашия Уелс. Мислите ли, че би могъл да реализира триумфите, които имаше като футболист?

- Няма причина да не успее. Той беше приказен състезател. Започна добре като народен селекционер и имам вяра в него. Добър е за тази работа. Знае какво желае. Уелс не съумя да се класира за международното състезание в Русия и в този момент огромната цел е да участваме на европейското през 2020 година. Имаме футболисти, които са в златната възраст. Те ще оказват помощ на Райън да натрупа опита и дружно да се класират на Евро 2020.

- Нека да се върнем на Ливърпул. Сегашният отбор несъмнено е един от най-атрактивните в света. Защо тимът към момента не може да завоюва Висшата лига?

- Много е мъчно. Имахме и слаби месеци. В последно време мисля, че доста се подобрихме. Все по-често започваме да резервираме вратата си суха. Не забравяйте, че Висшата лига е най-трудното състезание в целия свят. Ако имаш повече неприятни месеци, няма по какъв начин да го спечелиш. Манчестър Сити имаше единствено един слаб мач и той беше тъкмо против Ливърпул. При нас интервалът беше по-дълъг. Сега най-важното нещо е Ливърпул да се класира измежду първите четири тима във Висшата лига. Трябва да гледаме реалистично за идващия сезон. Наистина е време Ливърпул да стане първенец.

- Съгласен ли сте, че във Висшата лига има прекомерно доста задгранични футболисти и треньори?

- Така е. Може да е за положително, може и да не е. В днешно време не би трябвало да се разделяме на националности. Висшата лига е най-изискващото от футболисти и треньори състезание. Дава се по целия свят. Тук желаят да играят най-хубавите от целия свят. Ако казвате, че тук има доста чужденци, то те значи са най-хубавите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР