Екип на предаването Господари на ефира“ и служители на Криминална

...
Екип на предаването Господари на ефира“ и служители на Криминална
Коментари Харесай

Полицията залови псевдолекар, опитал да измами родителите на болната Никол

Екип на предаването „ Господари на ефира “ и чиновници на Криминална полиция – Велико Търново разкриха нагла скица, при която мъж беше задържан в опит да измами околните на тежко болно дете. Арестуваният се представял за коремен хирург от Ливан, като задачата му е била финансова полза.

От няколко месеца във Велико Търново се събират средства и се провеждат благотворителни мероприятия, с цел да може 13-годишната Никол, която страда от подло заболяване, да получи късмет за съответно лекуване в чужбина. Освен всички, свързали се с околните, с цел да оказват помощ, с тях се свързва и подправен лекар, представящ се за доктор Рушен Мохамед– коремен хирург от Германия и член на борда на шефовете на голям медицински холдинг в Турция.

Възмутените родители описаха пред „ Господари на ефира “, че под предлог, че желае да помогне на детето, мнимият хирург разгледал здравната документи и декларирал изрично, че всичките й диагнози на дребната Никол са комплицирани и тя има потребност от проучвания в чужбина. Наглостта обаче не стопира до тук. Псевдодокторът свързва родителите на болното дете с представител на холдинга, както и с хирург от София, пробвайки се да се показа за техен началник, само че най-после самичък влиза в клопката на своите неистини.
Разследването на „ Господари на ефира “ приключи с огромна нощна акция, взаимно с Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи във Велико Търново, в която измамникът беше задържан.

Серията от репортажи на „ Господари на ефира “ по случая започват на следващия ден, 9 ноември.

Междувременно доста хора от цялата страна се активизираха да оказват помощ за събирането на средствата за лекуване на Никол. Ако и вие желаете да го подкрепите благотворителната акция за Никол, може да го извършите по банков път или посредством PayPal.

IBAN: BG46 UNCR 7000 1523 0967 34 BIC(SWIFT) код на Уникредит Булбанк: UNCRBGSF
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР