Екип на Пирогов отлетя за Москва с правителствен самолет, за

...
Екип на Пирогов отлетя за Москва с правителствен самолет, за
Коментари Харесай

Транспортират режисьора Павел Васев с правителствения Фалкон

Екип на " Пирогов " отлетя за Москва с държавен аероплан, с цел да докара у нас българския режисьор Павел Васев. Преди четири месеца беше признат в съветска болница, откакто прекара трети инсулт. Днес особено оборудвания държавен аероплан и екип от двама лекари и здравна сестра помогнаха за сполучливото му превозване в у нас. Той беше заместник-министър на културата и шеф на едни от най-големите театри у нас.

Една задача, която сплоти политиката и театъра. Преди няколко месеца, откакто схваща, че Павел Васев е в тежко положение, Вежди Рашидов провежда акция за връщането му у нас, в която се включват Министерството на здравеопазването, депутати на ГЕРБ и министър председателят. Руските лекари не разрешавали връщането му в България, до момента в който не се уверили, че самолетът ще бъде оборудван със специфична здравна техника и екип.
проф. Асен Балтов, шеф на УМБАЛСМ " Пирогов ": Това е една интервенция, която приготвяме към този момент от 10 дни. Става дума за пациент претърпял няколко инсулта, в доста тежко положение, който се нуждае от апаратна вентилация
Специалната здравна техника била обезпечена без проблем, тъй като и политици, и артисти споделят, че става дума за специфичен човек.

Вежди Рашидов, депутат на ПГ на ГЕРБ: Eдин човек, който цялостен живот е работил за българската страна.
И като режисьор, и като шеф на едни от най-големите театри.

Калин Сърменов, шеф на Сатиричен спектакъл " Алеко Константинов ": Даде всичко от себе си и сътвори, написа нови страници.
И когато е отвън България, още веднъж работи за нея - като началник на културния информативен център в Русия.

Вежди Рашидов, депутат на ПГ на ГЕРБ: Това, което страната от време на време може да даде, е доста малко от това, което той е дал на страната.
Помогнали и пари, извоювани от представления в Сатиричния спектакъл.

Българските лекари към този момент поеха грижата за Павел Васев. Той ще остане в " Пирогов " за интензивно лекуване. А тази задача е едно малко доказателство, че положителното не остава неусетно, даже когато е зад кулисите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР