Екип на ООН твърди, че има достатъчно убедителна информация за

...
Екип на ООН твърди, че има достатъчно убедителна информация за
Коментари Харесай

ООН излезе с доказателства за сексуално насилие на Хамас в Израел

Екип на Организация на обединените нации твърди, че има задоволително безапелационна информация за полови похищения по време на офанзивата на „ Хамас " против Израел на 7 октомври. Сред тях са изнасилвания, измежду които и групови.

От Организация на обединените нации също разясняват, че има задоволително информация да се счита, че заложниците на групировката са били обект на полово принуждение. Но „ Хамас " твърдо отхвърлят обвиняванията.

Според данните, половите похищения са станали на най-малко 3 местоположения – на фестивала „ Нова мюзик ", на път 232 и в кибуца Реим. Журналисти на Би Би Си са видели и чули доказателства за изнасилвания, полово принуждение и обезобразяване на дами.

По време на визитата на делегацията на Организация на обединените нации в Израел са направени 33 срещи, на които са прегледани повече от 5000 фотоси и над 50 часа видеа. Въпреки желанието на Организация на обединените нации да беседва с потърпевшите, никой от тях не се съгласил да даде публични показания.

Сред случаите, за които „ Хамас " е упрекнат, са полово принуждение, полови мъчения и нечовешко отношение със пандизчиите.

В отчета на Организация на обединените нации са разказани и случаи на полово принуждение над палестинци в израелския арест. Сред тях са „ нежелано допиране на интимни елементи " и „ дълги интервали на насилствена голота ". В отчета е маркирано още, че въпреки да няма документиран нито един случай на обезчестяване на палестинци, консервативните културни правила може да са повлияли на това сходни действия да не бъдат докладвани.

Израелското външно министерство отхвърли това да се е случвало, написа bg-voice.

„ Това е подигравателна и преднамерена палестинска маневра, ориентирана към основаване на непоносима равностойност сред ужасяващите закононарушения, осъществявани от " Хамас ", и злонамерените и неоснователни изказвания, отправени против Израел и израелците ", сподели израелският посланик Лиор Хаят.

Междувременно израелският външен министър Израел Кац предложения в понеделник посланика на страната за консултация, обвинявайки Организация на обединените нации в опит да заглуши тежкия отчет за всеобщите изнасилвания.

Той подлага на критика и генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, че не е свикал Съвета за сигурност, с цел да разиска констатациите и с цел да разгласи " Хамас " за терористична организация.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР