Екип на Общински съвет по наркотични вещества /ОСНВ/ и Превантивно-информационен

...
Екип на Общински съвет по наркотични вещества /ОСНВ/ и Превантивно-информационен
Коментари Харесай

Проведоха практическо обучение на училищни специалисти от област Ловеч

Екип на Общински съвет по наркотични субстанции /ОСНВ/ и Превантивно-информационен център /ПИЦ/ към Община Ловеч, като настоящо звено към съвета, организира практическо образование на учебни експерти от област Ловеч.

Обучението е по Национална стратегия за предварителна защита на използването на наркотични субстанции в учебна среда за възрастова група 5–7 клас с „ Кодово име Живот “.

Специалистите от просветителните институции влезнаха в ролята на възпитаници от 5 клас и дружно с Валентин Минков – психолог, разиграха петте занятия за възпитаници от 5 клас. По време на срещата екипа на ОСНВ и ПИЦ откри в лицата на учебните експерти свои съидейници в битката с използването на наркотични субстанции. В края на образованието учители и психолози показаха удовлетворение от самодейността, двустранно беше изразено предпочитание и подготвеност за дългосрочност на стартиралото ползотворно съдействие.

Програмата е направена в осъществяване на Националната тактика за битка с опиатите (2020–2024 г.) и Плана за деяние към нея от специалисти в региона на предварителна защита от използването на психоактивни субстанции и е утвърдена от Министерство на здравеопазването и Министерство на образованието и науката. Националната стратегия има за цел попречване на използването на психоактивни субстанции, реализиране на смяна на настройките във връзка с личното здраве и одобряване на здравословен метод на живот, усилване на защитните и понижаване на рисковите фактори, свързани с използването на психоактивни субстанции. Програма включва обучителен цикъл на учебни експерти, все още са извършени мотивационно-дискусионна среща, въвеждащо теоретично образование, практическо образование за занятия с възпитаници от 5 клас и техните родители, през 2023 година следва практическо образование за реализиране на занятия с възпитаници от 6 и 7 клас.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР